iznenadio procjenom

Boban objasnio Talijanima: Zna se o kojem igraču ovisi ishod finala Lige prvaka!

01.06.2017 u 10:22

Bionic
Reading

Zvonimir Boban u intervjuu za Gazzettu dello Sport naglasio je da vjeruje kako bi Marcelo mogao biti čovjek odluke u finalu Lige prvaka, u pozitivnom ili negativnom smislu...

U Italiji već vlada groznica uoči velikog finala elitnog klupskog nogometnog natjecanja u kojem će Juventus u subotu u Cardiffu pokušati zaustaviti veliki Realov niz i oduzeti mu priliku da postane prvi klub u povijesti koji je obranio naslov otkad je uveden aktualni sustav natjecanja.

Traži se mišljenje stručnjaka, a dnevnik Gazzetta dello Sport donosi intervju sa Zvonimirom Bobanom, legendom Milana i trenutnim zamjenikom glavnog tajnika Fife koji je također i šef sportskog odjela krovne nogometne organizacije.

'Real ima više kvalitete i tehnički je nadmoćniji, ali Juventus pokazuje više želje i bolji je taktički. Što se filozofije igre tiče, Real je ofenzivniji, a Juventus oprezniji. Detalji će riješiti utakmicu. Ja navijam za talijanski nogomet,' priznao je Zvonimir Boban koji je i izdvojio igrača koji bi mogao biti ključna figura na terenu. Ne radi se ni o Ronaldu ni o Modriću:

'Mnogo toga može odlučiti, ali taktički ključ bi mogao biti Marcelo: u pozitivnom ili negativnom smislu. Prema naprijed je fantastičan, ali u pozadini je slaba točka.'

'Juventus Realu ne smije ostaviti prostora, jer je jako dobar kad krene u napad. Ronaldo uvijek osvoji pokoji dodatni metar pri ubačaju s krila. On danas igra na poziciji devetke,' zaključio je bivši hrvatski nogometaš.