HUMANITARAC

Bob Sapp ima veliko tijelo, ali i veliko srce

26.06.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Američki borac Bob Sapp pokazao je kako nije samo čovjek velikog tijela nego i velikog srca uvijek spremnog pomoći prijatelju u nevolji

'Beast' je posljednjih godina poznata po mečevima koji traju oko minute. Amerikanac je pravi šoumen, ali je u kavezu postao 'vreća za udaranje'. No njemu nije važno što ljudi misle o njegovim sramotnim porazima dok lova sjeda na račun.

I dok u kavezu Sapp više nema što za pokazati izvan njega je napravio potez zbog kojeg će pobrati simpatije javnosti. Tako je odlučio prilikom ugovaranja jedne od svojih idućih borbi uvjetovati organizatoru da mora uplatiti 500 dolara za pomoć borcu Goodridgeu, što je organizator i učinio.

Garry Goodridge legenda je borilačkog sporta koja se bori protiv teške bolesti – kronične traumatične encefalopatije, koja je uzrokovana brojnim zadobivenim udarcima u glavu tijekom karijere.

Sappov humanitarni čin dospio je u javnost baš zahvaljujući Goodridgeu koji je to sve otkrio u jednom komentaru na jednom forumu, a koji su prenijeli mnogi borilački portali.

'Samo bih vam želio otkriti koliko je Bob Sapp sjajan čovjek. Danas je prihvatio borbu, a jedan od uvjeta je bio da se uplatio 500 dolara za moje liječenje. Ovo ne smije proći nezamijećeno. Hvala ti Bobe, tvoje srce i pamćenje je veliko koliko i sam ti', napisao je Garry.

Sapp i Godridge su se okušali u sumo borbi