GOLIJADA U GRADSKOM VRTU

Blijedi Hajduk remizirao u Čakovcu

07.11.2009 u 22:09

Bionic
Reading

U večernjem terminu odigrane su četiri utakmice 14. kola T-Com Prve HNL. Pobjede su upisali Inter, Cibalia i Osijek, dok je Hajduk remizirao u Čakovcu

Međimurje – Hajduk 1:1 (1:1)

Hajduk je i dalje u krizi. Pobjeda u derbiju protiv Dinama nije podigla samopouzdanje Rejinim izabranicima, a forma je ionako već dugo upitna. U sjajnom ambijentu sve je dobro počelo za goste kada je u sedmoj minuti gol zabio Ibričić. No Međimurce to nije obeshrabrilo, na skliskom terenu su se bolje snalazili, pritiskali vezni red 'bilih' i prijetili, posebice iz prekida. Nagrada za bolju igru domaćinu je stigla u 37. minuti u obliku pogreške Šerića koji je loptu glavom spustio na volej suparničkom napadaču Ciceru Limi. On je zatresao gredu, a odbijenu loptu je u mrežu smjestio Golubović kojem je to sedmi prvenstveni gol. Međimurje je zasluženo stiglo do izjednačenja, a u drugih 45 minuta domaćin je jurnuo i po pobjedu. Čakovčani su imali i gredu, nekoliko obećavajućih situacija, ali do pobjedničkog gola nisu stigli. Nije ni Hajduk, čiji su igrači još jednom razočarali svoje brojne navijače koji su ih došli podržati u Čakovcu.

Croatia – Cibalia 0:3 (0:2)

U Kranjčevićevoj Croatia je upisala i deveti prvenstveni poraz. Sada je mjeru Sesvećanima uzela Cibalia koja je s tri boda od Šibenika (igra u nedjelju) preuzela drugo mjesto na ljestvici. Vinkovčani su još jednom pokazali da zasluženo nose jedan od epiteta iznenađenja te su sve riješili u prvih 18 minuta kada su dva puta Radoša matirali Pavličić i Husić. Domaćin ni u drugom dijelu nije imao odgovor na najbolju obranu lige, dok su gosti stigli i do trećeg pogotka preko Kresingera u 75. minuti.

Osijek – Zagreb 5:3 (3:3)

Možda i ljepotica kola odigrana je u Gradskom vrtu. Nakon prvih 45 minuta na semaforu je svjetlilo 3:3, a kod većine pogodaka su kumovale pogreške obrane ili vratara. Osijek je imao 2:0 (Oršulić – ag, Pranjić), pa 3:1 (Knežević), ali sve je to anulirao iskusni i lukavi Davor Vugrinec koji je tri puta nadmudrio osječkog čuvara mreže Karduma i svoje čuvare. 'Vuga' je sada na ukupno 105 pogodaka u Prvoj HNL. I u drugom poluvremenu mreže nisu mirovale. Nakon grede gostiju i par dobrih situacija domaćina, Osječani su zahvaljujući drugom golu Kneževića (58) stigli do novog vodstva. Zagreb više nije imao snage vratiti se, nego je primio i peti gol, a strijelac je bio u 84. minuti Miličević. Inače, na vratima 'pjesnika' bio je Skender koji neće po dobrome pamtiti susret sa svojom bivšom momčadi u kojoj je branio šest sezona.

Inter – Rijeka 3:0 (1:0)

Rijeka je u svojem 16. gostovanju u Zaprešiću deveti put izgubila (tri pobjede). Inter je diktirao tempo, a posao domaćinu je olakšao Cerić koji je nepotrebno i preoštro startao na Gulića i zasluženo dobio crveni karton. Zanimljivo, riječkom braniču je prvo sudac pokazao žuti karton, ali je na intervenciju svojeg pomoćnika postrožio odluku. Brojčanu nadmoć Inter je naplatio u 36. minuti kada je precizan bio Cavrić. Ako je i bilo nedoumica oko pobjednika, one su riješene u 55. i 61. minuti kada su Zaprešićani postigli još dva pogotka (Šarić, Barišić).

Ranije igrano: