POBJEDE SLAVENA I ZADRA

Poredski presudio 'lokosima', a Santini Varteksu

07.11.2009 u 17:59

Bionic
Reading

Dvije utakmice 14. kola T-Com Prve HNL počele su u 16 sati. I tu su do pobjeda stigli domaćini. Slaven Belupo je bio bolji od Lokomotive 1:0, a Zadar od Varteksa 2:0

Koprivničani se nakon lošeg početka sezone dižu u formi. Očigledno je trener Zlatko Dalić posložio kockice i Slaven Belupo je protiv Lokomotive upisao četvrtu pobjedu u nizu.

Presudan trenutak zanimljivog dvoboja dogodio se u 42. minuti kada je mladi napadač domaćina Matija Poredski zabio pogodak. Pobjeda 'farmaceuta' je zaslužena, a tome u prilog govori da je najbolji igrač gostujuće momčadi bio vratar Ivan Kelava.

S tri nova boda Slaven je skočio na treće mjesto sa 26 bodova, barem dok se ne odigraju utakmice u večernjem terminu, a Lokomotiva je ostala na 19 bodova.

U drugom susretu Zadar je nadigrao Varaždince, a junak susreta bio je još jedan mladi napadač, Santini, koji je gostujuću obranu nadmudrio u dva navrata, u 16. i 54. minuti. Bila je to i sedma pobjeda Zadra u Stanovima nad Varteksom u 15 susreta. Sada su Zebićevi izabranici na 18 bodova, dok je Besekova momčad ostala na 15 bodova.