DIGITEL vs. HTV

Blažičko: Nije to bila moja odmazda

07.07.2011 u 20:04

Bionic
Reading

me novoga partnera tvrtke Digitel u projektu Prva HNL još je stroga poslovna tajna, čak i vremenski rok na koji će ugovor biti potpisan

Podsjetimo, Digitel i Udruga prvoligaša obvezali su se na suradnju do 2015. godine. Nagađa se da će Hrvatsku nogometnu ligu sada preuzeti njezin nekadašnji glavni sponzor T-Com, te da će utakmice biti prenošene u sklopu Max TV-ova sportskoga paketa. Međutim, Digitel za sada ne otkriva planove, tek najavljuje da 'gledatelji neće biti zakinuti'.

'Do početka prvenstva potpisat ćemo ugovor s našim novim partnerom, a već od prvoga kola novoga prvenstva utakmice će biti u izravno televizijski prenošene. Prvi će na ekrane Hajduk i Šibenik 19. srpnja', kazao je Ivan Blažičko iz Digitela, usput odlučno odbacujući špekulacije kako je krah HTV-a u pregovorima za TV prava bila njegova odmazda prema bivšoj medijskoj kući, što je ionako apsurdna teza.

'Sve ovo bio je isključivo razgovor poslovnih partnera. Ja sam samo dio Digitelova pregovaračkoga tima, koji je s HTV-om pregovarao u dobroj vjeri, korektno i strpljivo. Njegova ponuda, nažalost, nije bila zadovoljavajuća, odnosno bila je niža od drugoga ponuđača, te su nam se putevi razišli. Žao mi je zbog toga, ali da smo čekali da HTV-ov Nadzorni odbor odobri nastavak pregovora, ušli bismo u vremensku oskudicu, a to si ne bismo mogli dopustiti', objašnjava Ivan Blažičko.

Novi medijski partner Prve HNL, tvrdi bivša HTV-ova uzdanica, vodeći računa o razvoju hrvatskoga nogometa, bit će kamerama prisutan na čak 108 ligaških utakmica, možda i više (naravno, sa svim nastupima Dinama i Hajduka), dok je HTV po sezoni prenosio samo 30. U eter će ići posve drugačija slika nacionalnoga nogometnoga natjecanja, priprema se suradnja i s drugim medijskim kućama, napose s internetskim portalima. HTV, međutim, nije izgubio sve šanse kad je u pitanju Prva HNL. Ivan Blažičko najavljuje pregovore o još jednom projektu.

'Ne vidim zašto HTV ne bi iskoristio svoje bogate resurse te i dalje jednom tjedno radio briljantnu emisiju Prva HNL. Mi smo o tome spremni pregovarati, ponuditi snimke pogodaka, najzanimljivije isječke sa svih utakmica. HTV ostaje naš partner i s njim nemamo nikakav problem niti spor', zaključio je Blažičko.

U cijeloj priči najviše iznenađuje priopćenje odaslano s Prisavlja, u kojemu se Prva HNL etiketira kao natjecanje prepuno afera, nekvalitetnoga nogometa, za čije utakmice zainteresiranost publike stalno pada.

Ako je tako, nameće se pitanje: zašto je HTV uopće zainteresiran za Prvu hrvatsku nogometnu ligu? Podsjetimo, posljednji TV prijenos hrvatske nogometne lige na HTV-u bila je utakmica Dinamo - Split u posljednjem kolu prošloga prvenstva.