HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Blanka: Teško da ću ponoviti prošlogodišnji rezultat

31.08.2010 u 13:30

Bionic
Reading

Dan prije 60. izdanja Hanžeka pred novinare su stale neke od najvećih atletskih zvijezda današnjice. Nestor Carter, Christian Cantwell, Reese Hoffa, Sandra Perković te Blanka Vlašić najavili su spektakl na Savi

U Zagrebu će se u srijedu održati 60. IAAF World Challenge Zagreb, atletski miting poznatiji kao Hanžek. Nastupit će 150 atletičarki i atletičara iz cijelog svijeta, od kojih je 115 nositelja medalja s olimpijskih igara ili svjetskih prvenstava.

Osim Tysona Gaya u Zagrebu će nastupiti i Nestor Carter, američki tandem bacača kugle Christian Cantwell i Reese Hoffa, zatim preponašica Lolo Jones te hrvatske nade Sandra Perković i Blanka Vlašić.

Jamajčanin Nestor je ove godine pobjeđivao Usaina Bolta i Asafu Powella, ali nije želio prognozirati pobjednika utrke.

'Fokusirat ću se samo na svoju traku i raditi ono što mi trener kaže, jer je to taktika koja mi je dosad donosila rezultate', kazao je Carter.

Američka preponašica Lolo Jones već je bila u Zagrebu i ima dobra iskustva.

'Nakon ozljede prošle godine polako se vraćam u formu i sutra očekujem dobru utrku na 100 metara s preponama', izjavila je dvostruka dvoranska prvakinja na 60 m s preponama koja će iduću sezonu iskoristiti za 'prave pripreme za brze utrke i na otvorenom'.

Christian Cantwell je najavio napad na 20 godina star svjetski rekord sunarodnjaka Randyja Barnesa (23,12 m), ali ne ove sezone.

'Taj rezultat ne traje slučajno već dva desetljeća, a ja sam osjetio već dva puta ove sezone da sam mu blizu, ali nije se sve poklopilo', rekao je Cantwell najavljujući da će 'sigurno pobijediti u Zagrebu, a da će mu taj posao u Splitu biti puno lakši jer tamo neće nastupiti Reese Hoffa'.

Hoffa, koji je pobijedio na posljednjem mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu, također se nada pobjedi u Zagrebu, ali teško da će srušiti rekord mitinga.

Europske prvakinje u skoku u vis i bacanju diska, Blanka Vlašić i Sandra Perković, na kraju uspješne sezone očekuju još dva nastupa pred domaćom publikom, u Zagrebu u srijedu, a u Splitu ovoga vikenda.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska koja hicem od 66,93 metra drži i drugi rezultat u svijetu ove godine, 20-godišnja Zagrepčanka Sandra Perković, veseli se nastupu pred domaćom publikom.

'Bit će zabavno. Dat ću sve od sebe. Neki dan sam bacila hrvatski rekord, što znači da sam u dobroj formi', kazala je Sandra.

Za gledatelje zagrebačkog mitinga ipak najveća zvijezda je dvostruka svjetska prvakinja i vlasnica drugog najboljeg skoka svih vremena Blanka Vlašić.

'Ovo mi je bila jedna od najtežih sezona, ali i najuspješnija. Napravila sam velik psihički iskorak, a to mi je jako bitno. Nakon Barcelone sam probila taj zid da skačem i kad nije sve u redu. Žao mi je što je sezona pri kraju jer uživam u skokovima', kazala je Blanka te rekla nešto i o očekivanjima od ovogodišnjeg Hanžeka.

'Teško da mogu ponoviti prošlogodišnji skok od 208 centimetara, jer to zavisi o puno faktora. Sve je moguće, odlučit ću na licu mjesta, ovisno o situaciji', rekla je najbolja visašica na svijetu.