OKONČANO LICENCIRANJE

Blago nama, 19 klubova ima uvjete za Prvu HNL

09.05.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Okončan je središnji postupak licenciranja za UEFA natjecanja i natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL za natjecateljsku 2009/10. godinu, a čak 19 klubova uspjelo je ishoditi 'dozvolu' da sljedeće sezone igra u najjačoj hrvatskoj ligi

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence, putem svojih tijela za licenciranje okončao je postupak donošenjem konačnih odluka o licencama za UEFA klupska natjecanja, natjecanje u Prvoj HNL i natjecanje u Drugoj HNL za Natjecateljsku 2009./10. klubovima – tražiteljima licence.

Njih devet dobilo je Uefiine licence za europska natjecanja, a to su Dinamo, Cibalia, Hajduk, Inter, Osijek, Rijeka, Zagreb, Slaven Belupo i Šibenik koji je kao mjesto odigravanja utakmica prijavio Poljud. Ti klubovi automatski su dobili licencu za Prvu HNL s time da susrete domaćeg prvenstva Šibenčani igraju na Šubićevcu.

Od preostalih deset klubova koji su ishodili licencu za prvi razred hrvatskog nogometa to su Hrvatski dragovoljac (prijavio stadion u Maksimiru), Lokomotiva (Maksimir), Solin (Poljud), Istra 1961 (Kantrida), Međimurje (stadion Varteksa), Slavonac CO (stadion HNK Cibalia), Karlovac (Š. R. C. Zaprešić), Croatia Sesvete (Kranjčevićeva) te Zadar i Varteks koji su jedini stekli uvjete za igranje na vlastitom stadionu.

Licence za Drugu ligu su dobila 23 kluba: Croatia Sesvete, Hrvatski dragovoljac, Koprivnica, Imotski, Istra 1961, Junak, Karlovac, Lokomotiva, Lučko, Međimurje, Moslavina, Mosor, Pomorac Kostrena, Raštane, Rudeš, Segesta, Slavonac CO, Solin, Split, Suhopolje, Trogir, Vinogradar i Virovitica.