HERCEGOVČANSKA MLADOST

Bjelovaru titula nakon drame protiv Cibalije

13.05.2014 u 12:04

Bionic
Reading

Međunarodni nogometni turnir mlađih pionira 'Hercegovčanska mladost 2014.' ugostio je osam momčadi, a u 13. izdanju konačnu pobjedu je odnio NK Bjelovar koji je u finalu svladao HNK Cibaliju nakon 'ruleta' jedanaesteraca

NK Hajduk iz Hercegovca (Bjelovarsko-bilogorska županija) još jednom je bio odličan domaćin mladim nogometašima, a na kraju je NK Bjelovar osvojio svoj drugi naslov pobjednika turnira trijumfom nakon 11-eraca 6:5 (1:1).

Trener Dubravko Ljevaković (NK Hajduk Pakrac):
Ovdje smo prvi puta i iznimno nam je drago što smo dobili poziv organizatora. Ovo je možda najjači turnir na ovim prostorima, uvjeti i organizacija su odlični.

Trener Damir Đulić (FK Sloboda Tuzla):
Drago nam je što smo dobili priliku sudjelovati na Hercegovčanskoj mladosti i nadamo se kako ćemo i ubuduće igrati. Ekipe su vrhunske, ovo je turnir na najvišoj razini, jedan od boljih na kojima smo bili, a mjesto je prelijepo.

Trener Mario Kos (NK Bjelovar):
Tu sam bio nekoliko puta, svaki puta je sve bilo na visokoj razini. Osobno volim ovdje doći, organizator si daje truda, klubovi su dobri i Bjelovar se sa zadovoljstvom odaziva.

Trener Zlatko Božić (HNK Cibalia):
Cibalia je ovdje tradicionalno, a ja sam prvi puta ovdje. Dojmovi su pozitivni, poslužilo nas je i vrijeme, a igra je kao i momčadi kvalitetna. Čuo sam prije od kolega jako dobre stvari o turniru i mjestu.

Trener Ivan Mijač (GNK Dinamo):
Malo smo iznenađeni dimenzijama terena, jer smo navikli igrati na širim, ali je travnjak u savršenom stanju. Organizacija isto tako i želim zbog toga pohvaliti organizatora. Igračka kvaliteta je na visokoj razini, nikome nije bilo lako pa tako ni Dinamu

Trener Zlatko Vuković (NK Virovitica):
Bio sam u Hercegovcu 2009. s drugom generacijom, tako da mi je ovaj turnir poznat. Tu su dobri uvjeti kao i organizacija. Važno je što je turnir kvalitetan, s podjednakim momčadima te presuđuju nijanse. Djeca se druže, klubovi su iz tri države i to je odlična ideja ovih ljudi. Ako će biti mogućnosti uvijek ću dolaziti na Hercegovčansku mladost.

Trener Gyula Varga (FC Kaposvari):
Zadovoljni smo što smo ovdje, kao i snagom te samom organizacijom ovog događaja. Nemamo nikakvih zamjerki, sve je prva liga.

Trener Siniša Đurić (FK Kozara Gradiška):
Rado smo prihvatili poziv, ovo nam je treće gostovanje u Hercegovcu i dalje ćemo se odazivati. Turnir je kvalitetan, u odnosu na prošlu godinu dosta jači. Domaćin je ljubazan, sve u svemu visoka ocjena.

Stanislav Vugrinec (instruktor HNS-a):
Ovaj turnir više godina posjećujem, jako je dobro organiziran i kvalitetan. Ima svoje mjesto. Sa svime smo zadovoljni.

Povela je Cibalija u 5. minuti utakmice preko svog najboljeg igrača na turniru Luke Branštetera, koji je iskoristio jednu nesmotrenost u obrani Bjelovara i poentirao za vodstvo Vinkovčana. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Bjelovar je preko Dorijana Radmilovića poravnao rezultat.

Drugo poluvrijeme nije bilo pogodaka iako su prijetili i jedni i drugi pa je odluka pala s bijele točke. Sretniji je bio Bjelovar, vinkovčani su promašili u petoj posljednjoj seriji. Bjelovarčani su slavili, a 'nebeskoplavi' plakali! Trener Cibalije Zlatko Božić dugo je na terenu tješio svoje igrače, koji su u suzama neko vrijeme ležali na travnjaku.

Inače, ovo je drugi finale Bjelovara i Cibalije na ovom turniru, 2011. je slavila Cibalia, a ove godine im se Bjelovar revanširao.

U utakmici za treće mjesto tuzlanska Sloboda nadigrala je mađarski Kaposvar 2:0, uz mnogo sreće i zahvaljujući golovima u posljednjim trenucima igre. Naime, Samir Mujić je oba pogotka postigao u posljednje dvije minute utakmice, kada su već svi očekivali da će odluka o nositelju brončanih medalja pasti iz bijele točke.
Turnir su posjetili Ivan Bedi, instruktor mlađih uzrasta u NS BBŽ-u, te Stanislav Vugrinec, instruktor HNS-a za sjevernu regiju. Bio je ovo jedan od najjačih hercegovčanskih turnira u njegovih 13 izdanja.

Najbolji igrač: Marko Nikolić (Bjelovar)
Najbolji strijelac: Luka Branšteter (Cibalia Vinkovci)
Najbolji vratar: Antonio Marojević (Cibalia Vinkovci)
Najbolji strani igrač: Muhibija Ahmed Kavazović (Sloboda Tuzla, BiH)
Fair play momčad: FC Kaposvari Rakoczi (Kaposvar, Mađarska)

UKUPNI POREDAK:
1. NK BJELOVAR, Bjelovar
2. HNK CIBALIA, Vinkovci
3. FK SLOBODA, Tuzla (BiH)
4. KAPOSVARI RAKOCZI FC, Kaposvar (Mađarska)
5. GNK DINAMO, Zagreb
6. NK HAJDUK, Pakrac
7. NK VIROVITICA, Virovitica
8. FK KOZARA, Gradiška (BiH)