službeno je

Bjelica ima novi klub, prvi put će voditi klub iz Lige petice koji igra Ligu prvaka

26.11.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Pao je dogovor između njemačkog prvoligaša Union Berlina i hrvatskog trenera Nenada Bjelice

Union Berlin smijenio je Ursa Fischera i pronašao novog trenera u Hrvatu.

'Imao sam dosta ponuda u ovih mjesec dana iz arapskih zemalja, Kine, Japana, Amerike, međutim želim ostati u Europi i ići u neku od najboljih europskih liga i tamo se izboriti za dobro ime i status', nedavno je izjavio Bjelica.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Želja mu se ispunila, ali ga čeka težak posao. Union Berlin je prošle sezone izborio i Ligu prvaka, no ove su sezone skupili već devet poraza u Bundesligi. Pretposljednji su, sa samo sedam bodova u 12 utakmica Bundeslige, a za taj klub igra i hrvatski reprezentativni bek Josip Juranović.

'Union je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih europskih liga. Moj posao je izvesti momčad iz teške faze i ponovno pokazati njihovu snagu. Veselim se ovom izazovu. Želim vidjeti dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet i igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Od sada ćemo zajedno raditi na tome', rekao je Bjelica prilikom potpisivanja ugovora.

Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci. Inače, nakon igračke karijere postao je trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.

Standings provided by Sofascore