VESELO U SPLITU

[VIDEO/FOTO] Torcida dočekala juniore Hajduka nakon povijesnog uspjeha; pogledajte ludu atmosferu na Poljudu!

16.03.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Nakn što su juniori Hajduka izborili plasman u polufinale Lige prvaka mladih, na Poljudu su im navijači pripremili spektakularan doček. Pobjeda protiv Borussije iz Dortmunda ostat će upisana u klupsku povijest

U neizvjesnoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Borussije iz Dortmunda nakon 90 minuta igre bilo je 1:1, da bi nakon toga u ruletu raspucavanja penala juniori Hajduka slavili 9:8 (ukupno 10:9). Uslijedilo je ludo slavlje igrača i stručnog stožera na Westfalenu, a već tada je bilo jasno da slijedi još luđe slavlje u Splitu.

Podsjetimo, u polufinalu će im protivnik biti AC Milan, a termin završnice je u švicarskom Nyonu od 21. do 24. travnja.

Tako je momčad Marijana Budimira izborila plasman u polufinale Lige prvaka mladih, a ubrzo nakon toga velikog uspjeha Torcida je pozvala sve navijače Hajduka na Poljud na spektakularan doček. Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj FOTO galeriji u prilogu.

  • +21
Doček juniora Hajduka u Splitu nakon plasmana u polufinale Lige prvaka mladih Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Ne triba trošit riči! Vruća srca i hladne glave, mangupčine su pokazale svitu šta je Hajduk! Slavimo skupa u našem domu: sjeverna tribina Poljuda, od 14 sati Ovo je Hajduk!', poruka je Torcide koja je bodrila juniore Hajduka u velikom broju u Njemačkoj.

Iza 14 sati navijači Hajduka počeli su puniti tribinu Sjever na Poljudu i tad je bilo jasno da je spektakl zajamčen. Kad je objavljeno kako je momčad juniora Hajduka sletjela u Split oko 14:25 krenulo je zagrijavanje za doček o kojem će se pričati i koji će tinejdžeri Bilih dugo pamtiti. Iako je radni dan i nezgodan termin, stiglo je nekoliko tisuća navijača. Respekt!

A onda je nešto prije 16 sati - eruptiralo na Poljudu! Došla je Hajdukova mladost i krenula je pjesma sa Sjevera.

Osim nogometaša prve momčadi cijeli spektakl nije mogao proći, a da u prvom planu ne bude direktor Omladinske škole Hajduka Boro Priomrac.

'Tko god osjeća Hajduk, danas ne može ostati imun. Cijelo vrijeme težimo jakom i moćnom Hajduku, a juniori su pokazali kako taj Hajduk izgleda. Čestitam igračima i cijelom stručnom stožeru na čelu s trenerom Marijanom Budimirom, ali i svim vrijednim ljudima u Akademiji, od Mate Radića, preko Hrvoja Vukovića i Gorana Sablića te na koncu šefa Bore Primorca na ovome što su na priredili. Ovo izaziva pozornost i divljenje, a u jednu ruku i strahopoštovanje. Ovo je ono što Hajduk treba biti, oni su mangupi u svakom smislu riječi. Oni se nikoga ne boje. Pokazali su da je nemoguće zapravo moguće', kazao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon fantastičnog uspjeha juniora.

  • +3
Slavlje juniora Hajduka, 15.3.2023. - Borussia Dortmund - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic