PREPUNI EMOCIJA

Ovo je poruka koju želi čuti svaki Hajdukov navijač: Želimo da nas se klubovi boje

16.03.2023 u 16:35

Bionic
Reading

Mladi nogometaši Hajduka vratili su se iz Njemačke, gdje su u srijedu pobijedili dortmundsku Borussiju i izborili nastup u polufinalu juniorske Lige prvaka. Uspjeh je to za pamćenje, baš kakav je bio i doček na Poljudu, a kojeg su Bilim tićima pripremili najvjerniji Hajdukovi navijači

Veselo je bilo u srijedu u Dortmundu, potom i u Frankfurtu gdje su prespavali te dočekali let za Split. A kako je tek bilo po dolasku u grad podno Marjana.

'Malo su se slegli dojmovi, ali mislim da još nismo svjesni što smo napravili. Nećemo se zadovoljavati ovim i idemo dalje, u nove pobjede', kazao je Roko Brajković.

Emocija je bilo puno u Dortmundu. A pobjeda je bila imperativ.

'To nam je bio cilj. Gdje god igramo, idemo na pobjedu. Hoćemo da nas se klubovi boje. Igrati na Westfalenu je bilo sjajno. San svakog igrača. Kao djeca smo gledali taj stadion na televiziji. Ostvarenje snova', ponosan je Brajković.

  • +21
Doček juniora Hajduka u Splitu nakon plasmana u polufinale Lige prvaka mladih Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Na kraju je još rekao:

'Vjerovali smo jedan u drugoga, mislim da se to i vidjelo kod penala. Samo Hajduk i Torcida mogu to napraviti'.

Po slijetanju u splitsku zračnu luku na povratku iz Njemačke trener juniora Hajduka Marijan Budimir poručio je kako s tom momčadi želi osvojiti Ligu prvaka mladih.

'Ovaj plasman u polufinale neće nas zadovoljiti, želimo otići do kraja', istaknuo je Budimir, dodajući da je tajna ovog uspjeha njegove momčadi rad koji sada dolazi na naplatu.

'Tko god osjeća Hajduk, danas ne može ostati imun. Cijelo vrijeme težimo jakom i moćnom Hajduku, a juniori su pokazali kako taj Hajduk izgleda. Čestitam igračima i cijelom stručnom stožeru na čelu s trenerom Marijanom Budimirom, ali i svim vrijednim ljudima u Akademiji, od Mate Radića, preko Hrvoja Vukovića i Gorana Sablića te na koncu šefa Bore Primorca na ovome što su na priredili. Ovo izaziva pozornost i divljenje, a u jednu ruku i strahopoštovanje. Ovo je ono što Hajduk treba biti, oni su mangupi u svakom smislu riječi. Oni se nikoga ne boje. Pokazali su da je nemoguće zapravo moguće', kazao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon fantastičnog uspjeha juniora.

Završnica se igra u švicarskom Nyonu od 21. do 24. travnja, a osim Hajduka polufinale su izborili Sporting, AZ Alkmaar i Milan.

Hajduk će 21. travnja igrati protiv Milana, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Sporting i AZ.

Finale je na rasporedu tri dana kasnije, 24. travnja.

  • +15
Borussia Dortmund- Hajduk, 1/4 finale UEFA U-19 Lige prvaka mladih, 15.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic
  • +3
Slavlje juniora Hajduka, 15.3.2023. - Borussia Dortmund - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic