MARIJAN BUDIMIR

Kreator splitskog čuda nakon povijesnog uspjeha juniora Hajduka poručio: Idemo po naslov europskog prvaka

16.03.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Juniori Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, a jedan od najzaslužnijih ljudi za takav senzacionalan uspjeh njihov je trener Marijan Budimir

Juniori Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih. Nakon sjajne igre u regularnom dijelu utakmice (90 minuta) i drame u raspucavanju jedanaesteraca Bili tići su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9. Rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0).

  • +15
Borussia Dortmund- Hajduk, 1/4 finale UEFA U-19 Lige prvaka mladih, 15.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, pet minuta kasnije Julian Rijkhoff je izjednačio na 1-1 iz penala. 

Junak Hajduka na kraju je bio vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju.

U nevjerojatnom raspucavanju Bili su zabili 9, a Borussija 8 golova, a ludu utakmicu i veličanstveni uspjeh juniora Hajduka prokomentirao je i njihov trener Marijan Budimir:

  • +3
Slavlje juniora Hajduka, 15.3.2023. - Borussia Dortmund - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

'Ovo je veliki dan za sve hajdukovce, Hajduk je napravio ogroman uspjeh, najveći još od četvrtfinala Lige prvaka. Svaka čast momcima i mom stožeru na pripremi utakmice. Znali smo da obranu moramo odigrati na maksimalnom nivou, baš kao protiv Manchester Cityja. Žao mi je što smo ih previše respektirali kada smo imali loptu u nogama. Na kraju smo imali i malo sreće. Prvi put mi se dogodilo da nisam mogao gledati zadnji penal. Hvala navijačima koji su prepoznali naš rad i trud. Pokazalo se kako im malo treba da se zapale. Ovo još nije gotovo, uz malo sreće idemo po naslov europskog prvaka', rekao je prezadovoljni strateg Bilih tića.