SUPERMAMA U FINALU

Bizaran kraj meča: Clijsters prošla Serenu

13.09.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Polufinalni dvoboj tenisačica na US Openu u kojem je povratnica na teniske terene nakon dvoipolgodišnje stanke Belgijanka Kim Clijsters sa 6:4, 7:5 svladala drugu igračicu svijeta i braniteljicu naslova Amerikanku Serenu Williams, završen je na vrlo neuobičajen način

Naime, kod vodstva Clijsters od 6:5 u drugom setu i rezultata 15:30 na servis Williams, linijska sutkinja je Amerikanki dosudila prijestup kod drugog servisa, a samim time i dvostruku servis pogrešku kojom je Clijsters došla do dvije meč-lopte. No Belgijanka nije morala ni odigrati sljedeći poen jer je ljutita Serena nakon (neopravdano) dosuđena prijestupa verbalno izvrijeđala linijsku sutkinju te za to dobila kazneni poen kojim je izgubila meč. Williams je već dobila opomenu na kraju prvoga seta zbog razbijanja reketa.

Sutkinja je sebe stavila u prvi plan.Clijsters je ovo tek treći turnir po povratku u svijet tenisa nakon dvoipolgodišnje stanke tijekom koje je rodila kćerkicu Jadu.

'Svaki put kada osvojite posljednji poen, to je odličan osjećaj, bilo da je riječ o vašem odličnom udarcu ili pogreški protivnika. No ovoga puta toga osjećaja nije bilo. Željela sam odigrati taj zadnji poen, pogotovo zato što sam jako dobro osjećala lopticu', rekla je Clijsters.

Clijsters će u finalu igrati protiv 19-godšinje Dankinje Caroline Wozniacki kojoj će to biti prvi nastup u finalu nekog Grand slam turnira. Wozniacki je u drugom polufinalu svladala Belgijanku Yaninu Wickmayer sa 6:3, 6:3.

'Ovakav završetak polufinala me neće omesti u uživanju u finalu', dodala je Clijsters koja je na putu do finala osim Serene Williams svladala i njezinu stariju sestru Venus, trenutačno treću igračicu svijeta.

'Ustvari, nisam očekivala da mogu pobijediti Venus i Serenu. Željela sam igrati svoj najbolji tenis, ali nisam očekivala da ću imati ovako dobre rezultate tako brzo', kazala je Belgijanka, koja je na pitanje što joj je rekla Serena Williams nakon završetka meča odgovorila:

'Rekla je samo 'Sretno, nadam se da ćeš pobijediti.''

Serena Williams nakon dvoboja nije smatrala da bi se trebala ispričati linijskoj sutkinji za uvrede koje joj je uputila.

'Ispriku? Od mene? Pa koliko igrača viče na linijske suce, svakome se to ponekad dogodi. Ne znam koliko sam puta vidjela da sportaši izgube živce i naljute se na suce. Nisam joj prijetila. Iskreno, više se ne sjećam što sam joj rekla. Sve se dogodilo u trenutku, znate da se borim za svaki poen, a taj kod 15-30 je bio ključan. Sve do dolaska u New York čitavu godinu mi nije suđen prijestup, a na ovom turniru mi se to stalno događa. Možda bih kod servisa trebala stati pola metra iza', rekla je Serena Williams.

REZULTATI POLUFINALA:

Caroline Wozniacki (Dan/9) - Yanina Wickmayer (Bel) 6-3, 6-3
Kim Clijsters (Bel) - Serena Williams (SAD/2) 6-4, 7-5