UPOZORENJE ZA SVE OSTALE

Bivši vrhunski nogometaš zaražen koronavirusom; za reprezentaciju je odigrao gotovo 50 utakmica; poznate informacije o njegovom stanju

05.03.2020 u 19:14

Bionic
Reading

Bivši reprezentativac Danske Thomas Kahlenberg (36), koji je sada trener mlađih kategorija HIK-a u svojoj domovini, zarazio se koronavirusom tijekom boravka u Amsterdamu

Nije poznato na koji se način zarazio bivši nogometaš Brondbyja, Auxerrea, Eviana i Wolfsburga, ali je prema pisanju danskih medija Kahlenberg u dobrom stanju.

U karantenu od 14 dana poslano je svih 13 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim Kahlenbergom, a među njima su osobe s kojima je bio za vikend u Kopenhagenu na utakmici Brondbyja i Lyngbyja.

Među njima su rezervni branič Brondbyja Joel Kabongo, pomoćnik trenera Martin Retov, analitičar Jimmy Brinksby, sportski psiholog Christian Engell, administrativni direktor Ola Palma.

Pod sumnjom u zarazu koronavirusom su i tri igrača Lyngbyja koji su poslani u karantenu - Martin Ørnskov, Kasper Jørgensen i Patrick da Silva.

Danske vlasti poslale su i upozorenje za sve one koji su bili u kontaktu s danskim nogometašem da se obavezno jave najbližem liječniku kako bi bili pregledani.

Kahlenberg je igrao za mlađe kategorije Danske, a za senirorsku vrstu upisao je 47 nastupa i zabio pet pogodaka. Igrao je na poziciji ofenzivnog veznjaka.