analiza nakon škotske

Bivši Vatreni Robert Špehar rekao o Luki Modriću ono o čemu svi šute: Da, stvarno to mislim o njemu. Nema razloga da tako nešto napravi!

Bionic
Reading

Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije nad Škotskom (3:1) nije iznenadila bivšeg reprezentativca Roberta Špehara. Ali, za njega je posebna priča Luka Modrić...

U razgovoru za tportal 51-godišnji Robert Špehar, koji je pozorno pratio utakmicu kojom je Hrvatska izborila plasman u osminu finala Eura, prvo je naglasio:

'Gledali smo utakmicu kakvu smo svi priželjkivali i ono što se odmah vidjeli, igrali smo sa srcem! Dečki su shvatili da je ovo biti li ne biti utakmica, a kvaliteta ionako nikad nije bila sporna. Nikad je nismo ni izgubili i iskreno nisam ni pomislio da nećemo proći grupu. No, na ovoj utakmici protiv Škotske sve je bilo do pristupa i očito je taj sastanak, koji su igrači napravili između sebe, bio ključan. Vidjeli smo novu ili bolje rečeno dobru staru Hrvatsku kakvu smo svi željeli gledati na ovom Euru', kazao je za tportal Špehar koji iza sebe ima bogatu igračku karijeru u kojoj su ga ozljede i splet okolnosti spriječili da odigra svega deset utakmica za nacionalnu vrstu.

'Ovaj rezultat protiv Škotske je sjajan i nakon ovog je sve moguće na turniru pa i da odemo daleko.'

Kratko se Špehar osvrnuo i na taktiku koju su postavili izbornik Zlatko Dalić i suradnici:

'Dalić i njegov stožer su se očito jako dobro pripremili za ovu utakmicu, dobro su procijenili snagu protivnika i njihove slabosti, a shodno tome su pogodili taktikom i odabirom igrača, a to je naravno bilo ključno.'

Za kraj se posebno dotakao glavnog igrača i vođe momčadi, kapetana Luke Modrića:

'Svi smo znali što znači Modrić ovoj momčadi, a sada nam je puno toga donio i puno mlađi Nikola Vlašić. No, Modrić je priča za sebe! Ne znam koliko puta to treba ponoviti, ali takvog igrača možda nema nitko na svijetu, a evo i zašto; uz tehnički i taktički dio koji odrađuje ona je na terenu baš pravi vođa, a uz to neviđeni znalac i radilica. I što je najvažnije uvijek ostavi srce na terenu. Modrić je svakako najzaslužniji za pobjedu Hrvatske. Igrati na ovakvom nivou u 36. godini života u tempu u kojem on igra za Real i reprezentaciju, je nevjerojatna stvar. I sve to uspijeva bez ozljeda po čemu je fenomen! Po meni nema razloga da se oprosti od hrvatskog dresa odluči da više neće igrati za reprezentaciju, barem još dvije, tri godine jer sam uvjeren kako može i dalje igrati na ovoj razini. Stvarno nema razloga da donese takvu odluku i tako neštonapravi! Stvarno to mislim o njemu i njegovoj igri koja je čudo nad čudima u tim godinama', završio je Špehar.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal