malo se pogubio

Bivši srpski reprezentativac usporedio neusporedivo, pa poslao znakovitu poruku: Nek' se sve vidi u Kataru

18.11.2021 u 16:36

Bionic
Reading

Srpska nogometna reprezentacija pobjedom nad Portugalom u Lisabonu izborila je još jedan nastup na svjetskim prvenstvima

Nakon što su u zadnjem kolu kvalifikacija, usred Lisabona, srušili Cristiana Ronalda i društvo, među srpskim navijačima ali i bivšim igračima, zavladala je euforija.

Jedan od njih je i danas 40-godišnji Milan Jovanović, bivši igrač Šahtara, moskovskog Lokomotiva, Standarda iz Liegea, Liverpoola i Anderlechta te bivši reprezentativac Srbije, najpoznatiji po golu za pobjedu 1:0 protiv Njemačke na SP-u u JAR-u 2010.

'Na impresivan smo način pobijedili Portugal, ali i igrali cijele kvalifikacije. Napadački, disciplinirano, kvalitetno, a uz sve to i smireno, ležerno, uz potpunu kontrolu utakmice u Lisabonu. Nije bilo panike, imali smo tehničku dominaciju u posjedu, a sve je pratio rezultat na kraju', rekao je Jovanović za B92, a onda i dao zanimljivu usporedbu hrvatskog i srpskog nogometa.

'Govorim mojim prijateljima iz Hrvatske: Vi ste igrali finale, ali imate susjede koji su bili europski i svjetski prvaci. To smo ostvarili s mlađim kategorijama, ali vi ste stigli do finala s A reprezentacijom. Imamo dobre argumente, to su naši naslovi. Sve do sada djeluje dobro, ali ne bih da se uspoređujemo s Hrvatima. Nek' se sve vidi u Kataru', rekao je Jovanović.

Srpska U-19 reprezentacija 2013. godine bila je europski prvak, dok je U-20 reprezentacija 2015. godine na Novom Zelandu stigla do naslova svjetskog prvaka.

S time da moramo Jovanovića podsjetiti da je Hrvatska i 1998. godine osvojila svjetsku broncu. Ako se to računa...