OZBILJNA PRIJETNJA

Prljava igra oko Domagoja Vide zbog koje bi hrvatskom stoperu mogao doći u opasnost nastup na SP-u u Kataru

18.11.2021 u 12:28

Bionic
Reading

Zapeli su pregovori oko produljenja suradnje između Bešiktaša i Domagoja Vide pa je hrvatski reprezentativac pred ultimatumom

Hrvatskom stoperu ugovor ističe u ljeto 2022. pa su čelnici istanbulskog prvoligaša ponudili Vidi novi na godinu dana uz mogućnost produljenja na još jednu godinu. No problem je kao uvijek u novcu, jer Turci našem braniču žele značajno smanjiti primanja.

Vida u Bešiktašu zarađuje 3,5 milijuna eura po sezoni, a Bešiktaš želi da pristane na dvostruko manji iznos što i nije korektno prema igraču koji je stalni član hrvatske reprezentacije koja je aktualni viceprvak svijeta.

Turski mediji nekako su stali na stranu kluba i smatraju da je Vida bio pretplaćen za ono što je pružao na teren, a uprava i trener Sergen Yalçın spremni su na prljavu igru. Naime, ukoliko Vida ne potpiše novi ugovor čeka ga klupa odnosno hrvatski branič mogao bi ostatak sezone prosjediti na klupi.

  • +27
Hrvatska pobijedila Rusiju i izborila Svjetsko prvenstvo u Kataru, 14.11.2021. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Ultimatum, prijetnja, kako god hoćete, ali Bešiktaš štiti svoje interese, a za Vidu je to loša vijest, jer je izbornik Zlatko Dalić najavio kako će na SP u Kataru voditi samo one najbolje i najspremnije, a za to treba imati minutažu u klubovima.