VRUĆA TEMA

Bivši rukometni reprezentativci i olimpijski pobjednici razjedinjeni oko toga tko treba biti novi izbornik; evo tko su njihovi kandidati...

Bionic
Reading

Ovih dana glavna sportska tema u hrvatskoj javnosti je tko će naslijediti Linu Červara na klupi hrvatske rukometne nacionalne vrste. Bivši reprezentativci i olimpijski pobjednici Goran Šprem i Drago Vuković imaju svoje kandidate

U zemlji koja ima oko četiri milijuna 'izbornika', u kojoj svatko 'zna' sve o bilo kojem sportu koji je u tome trenutku 'IN', nije lako voditi niti jednu reprezentaciju, a kamoli mušku rukometnu nacionalnu vrstu na čije se rezultate hrvatska javnost uvijek na poseban način 'pali'.

Kad pobjeđuju i osvajaju onda su heroji, a kad se dogodi loše natjecanje, poput ovog zadnjeg SP-a, tada kreće 'pljuvanje' po onima koje se uzdizalo u nebesa.

Najteže je uvijek izborniku, njegovi potezi se stalno seciraju i u pravilu kritiziraju, čak i kada se dolazilo do medalja i to onih najsjajnijih. Najbolje to zna Lino Červar koji se odlučio oprostiti od reprezentacije pa je tako Hrvatska bez izbornika uoči kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Nema čovjeka u Lijepoj našoj koji nema svojeg kandidata, a mišljenje o toj temi dali su i naši proslavljeni reprezentativci, koji su sada u ulozi rukomentih analitičara na RTL televiziji, Drago Vuković i Goran Šprem.

  • +33
Hrvatska - Danska, SP u rukometu 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Prvenstvo je iza nas, nećemo ga imati u lijepoj uspomeni. Ne želim cipelariti bilo koga. Čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre. HRS će sad odlučiti, a ja bih volio na poziciji izbornika vidjeti Peru Metličića. On zaslužuje tu poziciju, radi u rukometu, već je bio pomoćni trener. Treba nam netko tko to sve kuži, tko je već bio unutra', rekao je Šprem.

'Ja  se osobno ne bih upuštao u takav posao, u ovom trenutku, ali bih u toj ulozi želio vidjeti Irfana Smajlagića ili Ivicu Obrvana', izjavio je Vuković.

A tko bi po Vama trebao biti novi izbornik, svoj sud možete dati u anketi tportala: