'big-ben' oduševljava

Bivši igrač Dinama hitno se vraća iz Škotske u Englesku; Daliću se nudi odlično obrambeno rješenje

05.03.2019 u 16:09

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 21-godišnji Filip Benković, koji je iz Dinama prodan u Leicester, pa poslan u Celtic na posudbu, vrlo brzo mogao bi se vratiti u englesku Premier ligu

Filip Benković koji igra na poziciji stopera, svojim nastupima u dresu zeleno-bijelog kluba iz Glasgowa, kupio je fanatične navijače ovog kluba ali i uvjerio čelnike kluba da je igrač velikih kapaciteta.

U Celticu su oduševljeni mladim Hrvatom i pokušali su dogovoriti s 'lisicama' da ga duže ostave na posudbi.

Međutim, nakon što je Brendan Rodgers napustio škotski klub i preuzeo Leicester City, vrlo izgledno je da će već u ljetnom prijelaznom roku Benković postane igrač engleske Premier lige.

'Benković je odličan igrač, u ovih nekoliko mjeseci suradnje u Celticu sam ga dobro upoznao i na ljeto se vraća u Leicester. Iako ima tek 21 godinu, vrlo je zreo, impresivne je visine i dominantan u oba kaznena prostora. Zna igrati, dobro čita igru i stvarno je dobar dečko', objasnio je Rodgers, koji je u prvoj utakmici na klupi 'lisica' doživio poraz.

Naravno, sve su to lijep vijesti i za izbornike hrvatskih reprezentacija, A selekcije - Zlatka Dalića, ali i U-21 momčadi, Nenada Gračana, koji će 'Big Bena' zasigurno voditi na Euro u Italiju.

Benković je u Leicester preselio u ljeto 2018. godine, a Dinamu je pripalo 11 milijuna eura. Ipak, iz Leicestera su ga brzo poslali na posudbu u Celtic.