'pali atmosferu'

Bivši dinamovac Slepička plaši Čehe: Evo što im je rekao o Bad Blue Boysima

12.02.2019 u 12:39

Bionic
Reading

Jedan od rijetkih čeških nogometaša koji je igrao u hrvatskom nogometu, Miroslav Slepička, bio je sugovornik češkim medijima, a sve u najavi ogleda zagrebačkog Dinama i plzenske Viktorije u skopu 16-ine finala europske lige (četvrtak, 21 sat, Arenasport 3)

Miroslav Slepička pri dolasku u zagrebački Dinamo 2008. godine bio je najavljivan kao vrhunski napadač, no ovaj Čeh baš i nije opravdao taj epitet. Doduše, njegovih dvije godine nisu prošle nezamijećeno, a kako se ovog četvrtka u Plzenu igra utakmica 16-ine finala Europske lige između Viktorije i Dinama, češkim je medijima poslužio kao dobar sugovornik, odnosno kao igrač koji iz prve ruke može opisati atmosferu (oko) maksimirskog kluba.

Prije svega, kakvi su navijači, Bad Blue Boysi i što stanovnici Plzena mogu očekivati u četvrtak?

'Pa, prilično divljaštvo (uz osmijeh je rekao Slepička). Za mnoge ljude, nogomet i klub su više od života. Oni znaju napraviti pravu atmosferu, ali i nered. Oni ne oklijevaju putovati i ići na gostvanja iako imaju zabrane posjeta stadionima. Koliko znam, u Austriju, mnogi od njih više ni ne smiju ulaziti zbog incidenata iz prošlosti'.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

Otrkio je Slepička da mu je čast bila igrati u Dinamu.

'Bio sam tamo dvije godine i rado se sjetim tih dana. Bila mi je čast igrat za Dinamo, zato i znam koliko je nogomet popularan sport u Zagrebu'.

Iz tih vremena rodila se ljubav Slepičke prema Hrvatskoj, ali i prema našim igračima. Stoga nije ni čudo da je na SP-u u Rusiji navijao za Dalićeve igrače.

'Robert Kovač bio mi je suigrač, tada je bio kapetan momčadi, a sada je pomoćni trener u Bayern München. Već tada je imao veliku osobnost, bio je i odličan nogometaš s nevjerojatnim pregledom igre. Nikad nisam vidio boljeg stopera'.

U napadu je dijelio minutažu s Mandžukićem.

Na njega ima najsvježija sjećanja. Godine 2013. on je ovdje u Pragu igrao utakmicu Superkupa s Bayernom protiv Chelseaja. Vidjeli smo se tada i dugo razgovarali. Istina, od tad se nisam ni vidio ni čuo s njim, jer ne patim za društvneim mrežama'.

Imali ste priliku vidjeti i Andreja Kramarića, kao tinejdžera, a sada je zvijezda u Njemačkoj?

'Da, igrali smo zajedno. I baš sam mu ja asistirao za prvi gol u Dinamu. Gdje god je došao, dokazao se, ali za sve je to morao puno raditi. Ali brojni igrači koji izlaze iz Dinamove škole su odlični', poručio je Slepička.