SREĆA U NESREĆI

Bit će to strašan meč; najjači Hrvat dobio opakog suparnika

22.10.2015 u 13:28

Bionic
Reading

Nakon što mu je zbog ozljede otpao nastup na ovotjednom Fight Nightu u Dublinu, Stipe Miočić je vrlo brzo saznao datum svog novog nastupa. Bit će to na UFC 195 eventu, a protivnik mu je Andrei Arlovski

Ovo je Miočiću, koji se bunio zbog izbora Ben Rothwella kao protivnika te zbog sunaslovne borbe Fight Pass eventa, došlo sjajno, jer će nad nastupiti u sunaslovnoj borbi PPV eventa i to protiv još jednom ozbiljnog pretendenta za napad na titulu prvaka.
Arlovski je trenutno unutar niza od četiri pobjede, koji je ostvario nakon povratka u UFC, a posljednja je bila protiv Franka Mira, krajem ljeta na UFC 191. Prije toga je nokautima savladao Antonia Silvu i Travisa Brownea te je tako ovaj bivši prvak ponovno postao ozbiljan kandidat za povratak na UFC-ov tron.

Što se tiče Miočića, on je nakon gustog poraza od Juniora Dos Santosa došao do uvjerljive pobjede nad Markom Huntom, prebivši Samoanca kao nitko do tada. Već nakon te borbe, ali i zbog činjenice da je borba protiv JDS-a bila izuzetno neizvjesna, tražio je da postane idući izazivač, ali UFC je imao druge planove. Tako je Stipe trebao ove subote nastupiti u Dublinu, ali zbog ozljede stopala, na kraju mu je ispala puno bolja opcija, i to tek nešto od dva mjeseca kasnije, piše Fight Site

Ovo je možda malo i nepravedno prema Benu Rothwellu, koji je prvo ostao bez protivnika, da bi sad taj isti protivnik dobio puno veće ime i event na kojem nastupa, no UFC-ove odluke ponekad su vrlo čudno. Takva je i ova, no Stipe Miočić, kao ni njegovi navijači, se nikako neće buniti.

UFC 195 na rasporedu je drugog dana prvog mjeseca iduće godine, a predvodi ga borba za pojas u velter kategoriji između Robbiea Lawlera i Carlosa Condita.