PALE TEŠKE RIJEČI

Biserka Petrović ženu uz koju je Dražen poginuo nazvala 'monstrumom'

16.06.2017 u 16:21

Bionic
Reading

Draženova majka Biserka Petrović u intervjuu za Dnevni Avaz osvrnula se na snimanje dokumentarca o sinu te susretu s Hilal Edebal, djevojkom koja je bila treća osoba u autu tijekom kobne nesreće 1993. godine, dok je monstrumom nazvala Klaru Bierhoff, koja je tada vozila Golf...

Kada je legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović 7. lipnja 1993. tragično stradao u prometnoj nesreći u Njemačkoj, na autocesti pokraj Ingolstadta, s njim u autu bile su dvije djevojke. Za volanom je bila Draženova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, a na stražnjem sjedalu bila je turska košarkašica Hilal Edebal.

Draženova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, njemačka manekenka mađarskog porijekla, pokupila ga je na aerodromu u Frankfurtu. Hrvatska košarkaška reprezentacija doputovala je tada iz Poljske, u kojoj je igrala kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a Dražen je nekoliko slobodnih dana odlučio provesti u Münchenu s Klarom.

Oko 17.30 crveni Volkswagenov Golf se punom brzinom zabio u kamion, a Dražen, koji je sjedio na suvozačkom sjedalu, na mjestu je poginuo. Hilal Edebal, tada 23-godišnja košarkašica Sveučilišta Niagara, bila je jedno vrijeme u komi, a zadobila je i teške ozljede mozga koje su prouzročile amneziju, zbog koje ima velike praznine u sjećanju.

Dokumentarac o Draženu Autor: YouTube

Hilal i Klara bile su suigračice u prvakinjama Njemačke iz 1992., Lotusu iz Münchena, a nekoliko godina nakon Draženove tragične smrti Klara Szalantzy udala se za njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

Pune 24 godine nakon tragedije s Hilal se u Istanbulu susrela Biserka Petrović, Draženova majka. Bio je to vrlo emotivan susret u sklopu dokumentarca koji se snima o našem legendarnom košarkašu.

'Mislila sam da neću moći izdržati. To je samo dio filma koji je napravljen u Istanbulu i objavljen zbog godišnjice smrti mog sina. Radi se o filmu za hrvatsko i američko tržište. Tek kad pogledate drugi dio, vidjet ćete koliko je to sve bilo potresno. Hilal je uništena', progovorila je za Dnevni Avaz Biserka Petrović o spomenutom susretu te se osvrnula na Klaru Bierhoff i rekla što misli o njoj:

'Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu, iako su bile dugogodišnje prijateljice. Uopće je nije posjećivala u bolnici, iako su od malih nogu igrale zajedno.'