ugovor na četiri godine

Bišćan se predstavio kao novi trener Rijeke i odgovorio na optužbe s Cipra

10.10.2018 u 12:16

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, koji je karijeru gradio u dresu Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa, a potom s eposvetio trenerskom poslu, Igor Bišćan - i službeno je predstavljen kao igrač Rijeke

Nakon ostavke Matjaža Keka, na Rujevici su se vrlo brzo snašli te su posao trenera dali u ruke 40-godišnjem Igoru Bišćanu. nakon što je u utorak i službeno potvrđen za trenera, u srijedu je odradio predstavljanje pred novinarima.

'Prvi dojmovi iz kontakta s ljudima iz kluba su jako dobri. Momčad tek trebam upoznati, pogledao sam neke utakmice i sudeći po tome kvaliteta je ovdje, a na meni je da izvučem najviše što se može. Grad još nisam upoznato. Rijeka i okolica su jako lijepi kraj, nadam se da ću se duže zadržati pa ću ga imati prilike i upoznati', rekao je u uvodu Igor Bišćan, koji je ugovor potpisao na četiri godine.

  • +5
Na Rujevici predstavljen novi trener riječkog prvoligaša Igor Bišćan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

S njime će u stožeru biti Ante Tomić i Renato Pilipović, igrač koji je igrao i u Rijeci i Dinamu.

Iako je tek mlad u ovom trenerskom poslu, Bišćan je u samo dvije sezone, vodeći Rudeš do prve lige a potom i s ljubljanskom Olimpijom do dvostruke krune u Sloveniji, pokazao da ima itekako 'dobar nos' za ovaj posao.

'Igrom slučaja u oba kluba sam igrao sličan sustav kao što ga igra Rijeka, ali ne robujem sustavu i šabloni. Jako bitno je da se trener prilagodi kadru i situaciji u kojoj se nalazi. To je proces koji je živ, koji traje i puno stvari treba uzeti u obzir kada se promišlja o igri. Mislim da sam jednostavna osoba, vrlo sam izravan kao trener i direktan u komunikaciji, pokušavam biti pošten. Naravno da nikada svih 25 igrača neće moći osjećati isti tretman jer to je nemoguće. Svi vole igrati i biti u prvih 11, ali to se ne može poklopiti. I s ljudske strane treba imati prema igračima iskrenu komunikaciju i reći igračima što činiti da se približe momčadi. Volim vrijedne igrače, poštene dečke, borce, fajtere, koji će iz poštovanja prema klubu bez kalkulacija dati sve od sebe. Volim igrače koji su spremni podnijeti žrtvu za kolektiv. Iz onoga što sam čuo, imam takvu grupu i u periodu koji je ispred nas moramo držati jedni druge i polako izlaziti iz ove stresne situacije'.

Izvor: Društvene mreže

Armada je zbog 'srednjeg prsta' davne 1999. godine zauzela negativan stav prema bivšem kapetanu Dinama.

'Bilo je to davno. Zaista se ne sjećam što sam učinio, a sigurno da nije bilo primjereno. Ako se netko osjeća povrijeđen ispričavam se. Shvaćam iz ove perspektive da sam pogriješio. Pripisao bih to nezrelošću i godinama, na meni je da se radom i ponašanjem dokažem onima koji su rezervirani prema meni i pokažem da sam kao osoba i stručnjak dovoljno dobar da me podrže. Da shvate da nema potrebe da se rade neke tenzije. Koncentrirat ću se na rad pa ću vidjeti što dalje'.

Bišćanov dolazak u Rijeku popratila je i neugodnost jer imao je potpisan predugovor s ciparskim Anorthosisom. Sada Schildenfeld i Pranjić tvrde da imaju neugodnosti u klubu zbog vas?

'Ne bježim od toga, to je istina. Potpisao sam predugovor s ciparskim klubom, ali u životu se dogode nepredviđene situacije koje ti ne ostavljaju prostor nego se moraš ispričati kao ja ljudima iz kluba. Bio sam bez posla i odlučio sam da je vrijeme da počnem raditi. Sve sam dogovorio s Cipranima, ali u nogometu se stvari brzo mijenjaju. Iz Rijeke su me kontaktirali, a budući da preudgovor nema snagu kao ugovor ja sam ga raskinuo. Procjenio sam da je Rijeka meni veći izazov, a i prihvatljivija mi je opcija iz obiteljskih razloga'.

Kaže da o tužbi ciparskog kluba nema saznanja, ali i da se nada kako će, ukoliko do nje dože, naći način da se nesporazum izgladi.