teška vremena

Bio je jedan od najboljih svjetskih napadača, a sad zbog bizarne klauzule u ugovoru po utakmici igra samo 29 minuta

23.08.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Antoine Griezmann (31) je u ljeto 2019. godine iz madridskog Atletica prešao u Barcelonu za čak 120 milijuna eura. U tom je trenutku francuski reprezentativac bio jedan od najboljih svjetskih napadača, no na Nou Campu se nije snašao pa su ga Katalonci u ljeto 2021. godine vratili u Atletico na posudbu

I tu započinju problemi za svojevremeno jednog od najboljih i najubojitijih napadača. Antoine Griezmann (31) igrački propada, a njegov će status ove sezone u redovima Atletico Madrida biti doslovno - očajan.

Naime, španjolski mediji su otkrili zašto trener 'rojiblancosa' Diego Simeone ovog sjajnog napadača na svakoj utakmici koristi samo po 29 minuta!

Prema jednoj od klauzula, Atletico u ljeto 2023. godine mora otkupiti Griezmanna od Barcelone za 40 milijuna eura. No, u klubu nisu ludi dati toliki novac. Srećom, postoji još jedna klauzula prema kojoj se odšteta značajno smanjuje ako Antoine Griezmann igra manje od 30 minuta po utakmici!

I Atletico će ove sezone maksimalno koristiti tu klauzulu, Griezmann je u prve dvije utakmice ulazio s klupe i to redovito nakon 60. minute utakmice. Sjajan je napadač pa je u prvoj utakmici uspio i zabiti gol, no sigurno je da zbog ovakve situacije nije nimalo sretan.

A sam baš nikako ne može utjecati na svoj status. Napadač koji je bio strah i trepet, koji je u svom prvom mandatu od punih pet sezona u Atleticu odigrao 257 utakmica i zabio 133 gola, sad se mora zadovoljiti mrvicama.