SP 2018. ILI 2022.

Bill Clinton vodi američku kandidaturu

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 18.05.2010 11:26
  • Objavljeno 18.05.2010 u 11:21
Bill Clinton

Bill Clinton

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Nogometni savez SAD-a priopćio je da će njihovu kandidaturu za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. ili eventualno 2022. voditi bivši predsjednik Bill Clinton

Zadaća mu neće biti laka jer su, uz SAD, kandidature priložile Engleska, Rusija, Australija, Katar, Južna Koreja, Japan, te zajednički Nizozemska - Belgija i Španjolska-Portugal.

'Ponosan sam što ću sudjelovati u američkoj kampanji za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva koje želimo opet nakon 1994. vidjeti na američkom tlu. Sretan sam što ću surađivati s Međunarodnim nogometnim savezom jer tu organizaciju poštujem zbog humanitarnog rada i zauzimanja za socijalne promjene', kazao je Clinton, čija će poznanstva i vještinu lobiranja Amerikanci pokušati iskoristiti za prikupljanje što više glasova.

Da Amerikanci misle ozbiljno, svjedoči i činjenica da su pored Clintona, koji će za svoj posao dobivati poveliki honorar, angažirali boksača Oscara De La Hoyu, redatelja Spikea Leea, guvernera Kalifornije i filmsku zvijezdu Arnolda Schwarzeneggera, te kolegu političara Henrya Kissingera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!