DOLAZE BAGERI

Bilićeve suze za kraj priče koja nije trebala završiti

11.05.2016 u 10:11

Bionic
Reading

Teško je talentirani scenarist mogao osmisliti ljepše završno poglavlje jednog stadiona kojega će uskoro srušiti bageri

Olimpijske igre u Londonu iza sebe su ostavile stadion kojega zapravo nitko nije želio. Tottenhamovi navijači su uspjeli uvjeriti upravu da ne sele iz svoga doma, West Hamovi - nisu. Ova sezona spustila je zastor na njihov Upton Park, sele na komforniji, veći i blještaviji stadion. Boleyn Ground uskoro će biti sravnjen sa zemljom i uskoro će tamo niknuti zgrade i šoping centar...

Zadnja utakmica imala je sve elemente trilera. Odgodu zbog napada na Unitedov bus, dva preokreta i romantičnu priču za kraj. Klupske legende u taksijima su se dovozile na centar igrališta, s razglasa su treštali Beatlesi i Sinatra, borbu sa suzama izgubili su mnogi.

Među njima i Slaven Bilić. Velika pobjeda i koloplet emocija slomili su ga baš dok su puštane zadnje tisuće 'bubblesa' na stadionu koji je status hrama gradio punih 112 godina.



'Ova utakmica imala je baš sve elemente blockbustera. Odgoda je više smetala nama nego njima, ali uspjeli smo svladati pritisak i uljepšati ovaj dan koji nećemo nikada zaboraviti,' kaže popularni 'SuperSlav'.

'Kakva utakmica. Adrenalin i pobjeda protiv velike momčadi. Ne možeš zamisliti bolji kraj,' kaže Paolo di Canio.

Svi su uzbuđeni zbog prelaska na novi stadion, ali je i baš svakome jasno da s Uptonom odlazi dio klupske povijesti koja je nenadoknadiva.