KLADITE SE PAMETNO

Bilićeva momčad još nije slavila na pripremama

21.07.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Nakon poraza protiv Salzburga, u posljednje su dvije prijateljske utakmice igrači Schalkea bili vrlo uvjerljivi kada su igrali protiv niželigaša Koblenza i Alemanie Aachen (6:1 i 4:1). Prije samo dva dana došli su na novi trening kamp, pa se sada nalaze u Klagenfurtu, gdje su nastavili s novom etapom priprema

Za razliku do one prošle, ova je faza priprema puna uigravanja i taktičkog shematiziranja, pa je jučer trener Keller u dva navrata sa svojim igračima, osim obaveznih vježbi motorike, radio isključivo na standardnim shemama postavljanja u obrani i cirkulacije lopte u napadu. Osim toga, nakon zajedničkog treninga posebne su šuterske vježbe odradili Huntelaar, Szalai i Pukki, napadači Schalke, pa ostaje za vidjeti koliko toga će pokazati u ovoj utakmici.

Osim samih treninga, zna se i tko će biti lideri momčadi u slijedećoj godini. Kapetan ostaje Benedict Howedes, zamjenik kapetana Huntelaar, dok ostatak igračkog kolegija kompletiraju Jones, Draxler, Hildebrand i Barnetta. Slična je postava bila i prošle godina, tako da se vidi kontinuitet u ovoj momčadi.

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika, Slavena Bilića, još nije upisala pobjedu na pripremama u Austriji. Bešiktaš se priprema u okolici Linza, a do sada su Orlovi iz Istanbula odigrali dvije prijateljske utakmice i u obje su poraženi identičnim rezultatom 1:0. Igra Bešiktaša nije loša, no realizacija jest. Možda je odgovor na taj problem bio u Adebayoru o kojem se pričalo da ga Bilić dovodi u tursku momčad, no sad je to gotova priča i od napadača Tottenhama neće biti ništa, sam je demantirao naš bivši izbornik.


'Imam Almeidu, Enerama, Pektemeka i Sismanoglua u napadu i više samo nego li sretan tim izborom napadača. Nećemo dovesti Adebayora, u ovoj poziciji nam ne treba još jedan takav igrač kad ga već imamo,' izjavio je šef struke Crno-bijelih iz Istanbula.

Dok se Bilić u miru priprema (porazi nisu shvaćeni kao katastrofa, čak niti u medijima), u klubu se svašta događa. Prvo su ih izbacili iz europskih natjecanja, pa su ih sad vratili u ta natjecanja (Europa liga) i Bilić će ipak voditi momčad i na euro sceni. Druga stvar je ta da se njihov Inonu stadion ruši, pa je tako Bešiktaš potpisao dogovor s Kasimpasom o igranju 'domaćih' utakmica na njihovom stadionu, dok će velike istanbulske derbije igrati na olimpijskom stadionu koji ima daleko veći kapacitet.

Od igrača koji su ozlijeđeni ili danas neće nastupiti, navodimo napadača Enermama, koji je potpisao ugovor ali su mu pronašli srčanu manu i čeka se odobrenje turskog saveza i njihovih liječnika da li Nigerijac može uopće igrati nogomet. Kad se oporavi i ako dobije dozvolu to će biti veliko pojačanje u napadu. Osim njega ozlijeđen je i Koybasi, inače standardni bek koji se oporavlja već godinu dana.