PORAZ OD AMKARA DONOSI PROBLEME

Bilićev 'tko bi gori, sad je doli' u Rusiji

28.10.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Kolo sreće se okreće u ruskoj 'rulet ligi' mahnitom brzinom. U najneizvjesnijem nogometnom prvenstvu Europe, gdje najmanje sedam klubova ozbiljnije konkurira za naslov prvaka, a njih još nekoliko može dobiti svakoga, Slaven Bilić prije samo dva tjedna bio je superstar. A sada, kako pišu Sportske novosti, navijači Lokomotiva već traže njegovu ostavku

U ruskim medijima zasad nema informacija o rušilaškom raspoloženju navijača spram 'Slave' Bilića. Nema ih ni na stranicama navijača FK Lokomotiv nakon moskovske utakmice s permskim Amkarom, koju je Lokomotiv izgubio 1:2. Sportske novosti pišu da je Bilić na poluvremenu trpio skandiranja s tribina u kojima se tražila njegova ostavka.

Internetski komentari Lokomotivovih fanova daju naslutiti da je hrvatski stručnjak potrošio kredit i da će ga odsad na klimavoj trenerskoj stolici držati samo rezultat. No ni takvi komentari nisu unisoni, pa se nakon četiri meča bez pobjede i dalje mogu pročitati mišljenja podrške bivšem izborniku hrvatske reprezentacije. No tek se čeka javna reakcija kontroverzne predsjednice kluba Olge Smorodskaje koja je poznata po impulzivnim reakcijama i smjenjivanju trenera.

Bilić je s moskovskim Lokomotivom dobro, čak sjajno, krenuo u sezonu, nanizavši u jednom trenutku pobjede protiv Spartaka, Rubina i Tereka te remiziravši na gostovanju kod Zenita. Prije samo tri kola Lokosi su bili treći na ljestvici, zaostajući dva boda za prvoplasiranim Anžijem iz Mahačkale.

No stigla je kriza. Subotnji poraz od permskog Amkara (neugodne momčadi sa sredine ljestvice koja je u 13 dosadašnjih kola skinula Lokomotiv, CSKA i Rubin) već je drugi domaći posrtaj za Bilićev sastav koji već četiri kola nije osjetio pobjedu. Trenutno se nalazi na sedmome mjestu – daleko i od naslova i od zone europskih natecanja – a istovremeno i tako blizu. Vodeći Anži bježi mu za osam (nakon zaostale utakmice možda i 11 bodova), ali u ligi ovakvih prevrata ni to ne djeluje nedostižno.

Premda se čuju kritike na napadačku učinkovitost željezničkog kluba, protiv Amkara je Lokomotiv čak 23 puta tukao na vrata gostiju. No zabijen je samo jedan gol (Pavljučenko). To je navelo Bilića da nakon utakmice izjavi da je 'sreća okrenula leđa Lokomotivu', dodavši da je to prvi put da u svojoj trenerskoj karijeri opravdava neuspjeh tim faktorom.

Na presici poslije utakmice Biliću je stiglo pitanje razmišlja li možda prizvati sreću promjenom imidža po uzoru na Zenitovog trenera Luciana Spalettija - možda da ponovno počne nositi svoju 'sretnu' kapu... Hrvatski trener odgovorio je da mu nije do šale i da mu to pitanje liči na ismijavanje.