BISER ZA VELIKU SCENU

Bilić pozvao HNS u lov na novog Rakitića

09.03.2011 u 23:13

Bionic
Reading

Švicarski Hrvat Mario Gavranović bio je čovjek odluke u preokretu Schalkea protiv Valencije vrijednom četvrtfinala Lige prvaka i jasno je da bi takav igrač u perspektivi jako dobro došao Slavenu Biliću i njegovim nasljednicima

Hrvatski izbornik u studiju HTV-a odgledao je pobjedu Schalkea 3:1 u koju je Mario Gavranović ugradio pogodak, stativu i gredu te nije skrivao želju da ga u budućnosti vidi među potencijalnim kandidatima.

'Mi za Marija znamo od prvog dana, a posebno smo se raspitivali kod Rakitića koji je donedavno igrao s njim u Schalkeu', rekao je Bilić putem javne televizije.

Paralela između Gavranovića i 'Rakete' gotovo je fascinantna. Njeguju sličan stil igre, rođeni su u Švicarskoj, nastupali su za tamošnje mlade selekcije i obojica ne skrivaju da žele igrati za Hrvatsku. Rakitić je doveden, vrijeme je za novi lov. Ovaj put na 21-godišnjeg ofenzivca velike perspektive:

'Vidjelo se i večeras da je riječ o upornom, hrabrom igraču koji ima sjajnu završnicu i lopta ga voli. Takav nam svakako treba, a već sam puno puta rekao da smo premala zemlja da bismo propuštali ovakve prilike.'

Prilikom dovođenja Rakitića, Slaven je odigrao važnu ulogu, ali večeras je u prvi plan stavio vodstvo Saveza.

'Na čelnicima HNS-a je da uspostave kontakte i pokušaju ga dovesti pod hrvatsku zastavu. Uefa je alergična na te takozvane krađe, ali treba napraviti sve što se može da se ovog dečka privuče u Hrvatsku. On je već ranije putem medija poručivao da se osjeća kao Hrvat i da želi igrati za naš sastav', završio je Bilić.

Ovo je bio debi Gavranovića u Ligi prvaka i pred njim je potencijalno velika karijera.

Najvredniji gol Gavranovića u karijeri