MEĐUSOBNA TUČNJAVA?

Bilić potjerao Križanca i Joea. Zašto? Neće reći

10.10.2009 u 19:50

Bionic
Reading

Rano poslijepodne izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić s popisa putnika za Kazahstan izbrisao je braniče Joea Šimunića i Ivicu Križanca. Konkretne razloge nije želio otkriti, ali koja god da je opcija točna, za pretpostaviti je da je odluci kumovalo kolektivno opijanje igrača večer ranije

Službenog objašnjenja ove situacije još nema, izbornik Bilić razloge je odlučio ostaviti za internu komunikaciju reprezentacije.

'Ogriješili su se o disciplinski pravilnik koji smo zadali prvoga dana. Prešli su granicu i donio sam odluku da ih se izbaci iz sastava', rekao je Bilić i odbio ulaziti u detaljnije analize. Hotelom se pročulo da su se dvojica stopera međusobno potukla, no izbornik je bio bez komentara.

'Neću o razlozima. Nije to bilo ništa što nismo mogli zataškati, ali ja to nisam želio. Žao mi je što je ovako ispalo, ali moja odluka je jedini ispravan put.'

Tako će Hrvatska u Astanu otputovati s krajnje oslabljenom obranom, no nakon poraza Engleza to i nije pretjerano važno. Zanimljivo je ipak da je Bilić svoju odluku donio i prije utakmice, dok je Hrvatska itekako bila u igri za prolaz.

Na istom sastanku Anasu Sharbiniju i Nikici Jelaviću je poručeno da im je pretjerano pijanstvo nogometni rječnikom donijelo žuti karton. Svojevrsni ukor pred isključenje.

Obojica suspendiranih nogometaša bila su čitave večeri nedostupna na svojim mobitelima.