IZBOR 2011.

Bilić među deset najboljih izbornika prošle godine

02.01.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna objavio je listu najboljih nogometnih izbornika za prošlu godinu. Slaven Bilić našao je svoje mjesto među deset najboljih

Urugvajac Oscar Washington Tabarez, izbornik Urugvaja, proglašen je od strane Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) najboljim trenerom jedne nacionalne vrste u 2011. godini.

Tabarez, koji vodi reprezentaciju Urugvaja od 2006. godine, je odveo momčad do naslova na Južnoameričkom prvenstvu (Copa America) koje se prošle godine igralo u Argentini. Ponajviše zahvaljujući tom uspjehu Tabarez je osvojio okruglih 200 bodova od strane IFFHS-a, 14 više od drugoplasiranog Vicentea del Bosquea.

Španjolski izbornik našao se na drugom mjestu najboljih izbornika 2011. godine sa 186 osvojenih bodova. Treći je završio izbornik Njemačke Joachim Löw sa 169 bodova, dok je četvrti Bert van Marwijk, izbornik Nizozemske, s 81 bodom. Zanimljivo je da se spomenute reprezentacije nalaze i na prva četiri mjesta FIFA-ine svjetske ljestvice, ali s malo drugačijim redoslijedom.

Izdvojimo i uvrštavanje hrvatskog izbornika Slavena Bilića na popis najboljih reprezentativnih trenera 2011. godine. Bilić se u društvu 16 najboljih trenera svijeta smjestio na 10. mjestu sa 11 osvojenih bodova.

Ispred Bilića našao se, osim spomenutog izbornika Španjolske, i izbornik Irske, prvog protivnika Hrvatske na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj ove godine, Giovanni Trapattoni. Talijan je osvojio svega bod više od Bilića.

Izbornik Italije Cesare Prandelli završio je 14. u poretku sa šest osvojenih bodova.