IZBORNIK O ŽDRIJEBU

Bilić: Jedino Grci predstavljaju opasnost

07.02.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska izvukla povoljnu skupinu te će se boriti zajedno s Grčkom, Izraelom, Maltom, Gruzijom i Latvijom, svima je jasno da su izabranici Slavena Bilića zapravo i najjača reprezentacija u skupini. Da je to tako, potvrđuju izbornikove riječi koji Hrvatsku vidi kao favorita

Da bi hrvatska nogometna reprezentacija vidjela Euro 2012. godine, mora osvojiti prvo mjesto u skupini (ili drugo pa onda slijedi doigravanje) koja na prvi pogled ne izgleda zastrašujuće. Grčka, Izrael, Malta, Gruzija i Latvija ne odzvanjaju snažno. Istina, Grci su osvojili Euro 2004. godine, no otada nisu ništa konkretnije napravili.

'Mi smo ovdje favoriti. Mi smo članovi prve jakosne skupine, a Grčka je odmah tu iza nas, ako nije i u istom rangu. Svjestan sam da bi neodlazak na Euro bio neuspjeh i od toga nikad neću bježati', kazao je u mix zoni Slaven Bilić koji od suparnika iz grupe ozbiljnima smatra tek Rehhagelelove izabranike.

'Grci nisu nešto atraktivni, ali imaju savršenu disciplinu te će s njima biti nezgodno igrati. Rehhagel im je dao germanski mentalitet, jer je tamo već jako dugo. Ostali? Uz dužno poštovanje, to je društvo koje može tek sparirati', prenosi Večernji list riječi hrvatskog izbornika.

Za HTV izbornik Bilić je još dodao:

'Izrael smo u kvalifikacijama pobijedili dvaput, a porazili smo ih u Tel Avivu čime se ne može pohvaliti gotovo nitko. Izrael je neugodan protivnik, kao i Latvija, koja je zanimljivo u prošlim kvalifikacijama za SP bila u skupini s Grčkom i Izraelom i skoro su prošli dalje. Malta jest autsajder, ali se svi sjećamo kako smo u jednom ciklusu igrali samo 1:1 protiv njih u La Valetti. Gruzija je jedini protivnik s kojim se dosad nismo sastajali, ali ne sumnjamo da su kvalitetna reprezentacija. Dobra je stvar što neće biti dalekih putovanja kao što je to bio slučaj u prošlim kvalifikacijama'.