S 'FURIJOM' NAJTEŽE

Bilić: Irce moramo dobiti pod svaku cijenu

14.03.2012 u 12:20

Bionic
Reading

'Na Europskom prvenstvu igramo u teškoj skupini, no to ne znači da nemamo izgleda', objasnio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u razgovoru za Reuters

'U nogometu svjedočimo iznenađenjima iz tjedna u tjedan. Španjolska je najbolja nacionalna momčad na svijetu. No, na prošlome Svjetskom prvenstvu vidjeli smo da su se Španjolci mučili sa Švicarcima, od kojih su izgubili, kao i s Čileom, Paragvajom i Nizozemskom. Nisu baš prolazili glatko', odgovorio je Bilić na pitanje o Španjolskoj, najzahtjevnijemu hrvatskom suparniku u C skupini Eura, u kojoj su također još Italija i Irska.

'Nisu Španjolci lako došli niti do naslova europskih prvaka 2008. godine, pogotovo protiv Italije, koju su u četvrtfinalu prošli tek po raspucavanju 11-eraca. Da se razumijemo, oni su sjajna momčad, veliki šampioni i realni favoriti, no definitvno se neće prošetati kroz turnir s cigarom u ustima'.

Kad je u pitanju dvoboj njegove momčadi s Del Bosqueovim sastavom, Bilić kaže:

'Igra u toj utakmici ovisit će mnogo manje o nama negoli o našim suparnicima. Španjolska je suštinski poput Barcelone. Vidjeli smo proteklih godina da su mnogi suparnici pokušavali, uglavnom neuspješno, protiv njih raznim taktikama. Neki su napadali, neki igrali normalno, a većina ih se branila. Svejedno, Španjolci bi uvijek dobili'.

'Možda će zvučati kontradiktorno, ali mislim da će Španjolska biti naš najteži suparnik u skupini za kojeg ćemo se najlakše pripremiti'.

'Svi imamo različite ideje na kojim im se način suprotstaviti, no to uistinu najviše ovisi o njima samima. Ne možete imati loptu u posjedu više od njih i vaše su opcije ograničene, no svejedno im možete naškoditi'.

'Oni igraju najbolji nogomet i lijepo ih je gledati, no bilo je utakmica u kojima su se mučili, tako da ih je moguće iznenaditi'.

Najavio je Bilić kratko i prvi hrvatski dvoboj na Euru protiv Iraca:

'Bit će to važna utakmica za cjelokupnu atmosferu. Moramo je nastojati dobiti pod svaku cijenu. Ne možemo si dopustiti lagani ulazak u turnir jer bismo ga praktički mogli završiti prije no što smo ga počeli'.