u problemima su

Bilić i Kalinić čupaju kosu; Jurić je odustao od preuzimanja klupe u zadnji čas!

10.06.2024 u 10:38

Bionic
Reading

Nekadašnjem treneru talijanskog Torina bilo je obećano sve te je imao apsolutnu slobodu po pitanju igrača, no ni to nije bilo dovoljno da Splićanin prihvati najtežu ulogu u HNL-u

Velika promjena u planovima na Poljudu, Ivan Jurić neće postati trener Hajduka. Unatoč dugogodišnjem radu i životu u Italiji, Splićanin se u posljednjem trenutku predomislio i odlučio ne preuzeti vođenje kluba. Ovaj neočekivani preokret predstavlja ozbiljan udarac za predsjednika Bilića i sportskog direktora Nikolu Kalinića, kao i za cijeli Hajduk, pišu Sportske Novosti.

Teško je shvatiti što je Ivana Jurića navelo na ovu odluku, no poznato je da su mu bivši treneri Hajduka, Igor Tudor i Ivan Leko, bliski prijatelji. Dovodi se u pitanje jesu li oni imali utjecaj na Jurićevo odustajanje s obzirom na njihova iskustva u Splitu. Upravo oni su mogli ući u srž problema i odgovoriti na sva potencijalna pitanja i nedoumice te je sada Hajduk ostavljen u vrlo nezavidnoj situaciji, kakvu ne pamtimo u recentnoj povijesti.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U proteklih 10 godina Hajduk nitko nije uspio voditi duže od dvije sezone, čak i kada je izgledalo kako klub ide u dobrom smjeru, uprava kluba bi okrenula leđa svom treneru. Vruć stolac Poljuda postao je izbjegavan u širokom luku te se ispostavlja da je pozicija glavnog čovjeka na klupi Splićana, najteža obaveza u hrvatskom nogometu, što dodatno potvrđuje odluka Ivana Jurića.

Standings provided by Sofascore