NEMA LAKE SKUPINE

Bilić: Dobro je da smo izbjegli Srbiju

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna ekspedicija vratila se iz Varšave s izvlačenja kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini, a svoja razmišljanja o protivnicima je nakon prospavane noći s javnosti podijelio i Slaven Bilić

Slaven Bilić je svjestan da je u Hrvatskoj zavladao prevelik optimizam, no on i njegov stručni stožer ne bježe od odgovornosti.

'Danas nema lake skupine, pa ne igramo za plasman na turnir u Kaštel Kambelovcu, nego na EP. No ponovit ću da smo zadovoljni ždrijebom i da s nestrpljenjem čekamo početak kvalifikacija', rekao je Bilić nakon povratka u Zagreb, a pišu Sportske novosti.

Sada slijede pregovori s ostalim reprezentacijama o rasporedu utakmica. Sastanak je 7. ožujka u Ateni, a ako ne dođe do dogovora, tada će presuditi Uefa.

'Na nekim stvarima ćemo inzistirati, posebno kada su u pitanju daleka gostovanja. Pa makar nam Uefa slagala raspored. Također, logično je da s obzirom na promjene koje je Uefa već napravila na upit klubova, pa se umjesto srijedom igra utorkom, pokušat ćemo subotom dogovarati teže utakmice, da bismo dobili dan odmora više', kazao je Bilić te dodao:

'Bilo bi poželjno da igramo s Grcima odmah na početku kvalifikacija jer oni igraju na SP-u i bit će umorni. Važno je krenuti pobjedom protiv najjačeg protivnika u skupini.'

Za Bilića bi lošija skupina bila da smo umjesto Grka izvukli Srbe.

'Mnogo nepovoljnija od Grčke bila bi Srbija, iako je Grčka bolje plasirana na Fifinoj ljestvici. Naravno, ne zbog nogometnih razloga ili zato što nas je strah, nego što bi to bilo sve samo ne nogometna utakmica.'

Na kraju je Bilić izjavio da nije za 'ekskurzije', upitan o mjestima gdje će Hrvatska biti domaćin. Želi da se kvalifikacije podijele između Splita i Zagreba.