dobro su i prošli

Bili su bahati i neodgovorni pa će sada platiti 'masnu' kaznu; ova će pobjeda dortmundsku Borussiju skupo koštati

23.02.2021 u 08:22

Bionic
Reading

Njemački prvoligaš Borussia Dortmund mora platiti kaznu od 75.000 eura nakon što su njegovi igrači prekršili zdravstvena pravila Bundeslige slaveći pobjedu protiv Schalkea bez maski...

Njemački nogometni savez (DFB) i Njemačka nogometna liga (DFL) kaznili su klub nakon što su u medijima objavljene slike igrača Borussije Dortmund koji slave pobjedu 4:0 u Ruhrskom derbiju protiv Schalkea bez maski i bez poštivanja sigurnosne udaljenosti u autobusu.

Klub se pokušao ispričati još u nedjelju, ali kaznu će ipak morati platiti. Njemačka od studenog ima izuzetno stroga pravila za sprječavanje širenja koronavirusa, a nogometaši nisu izuzeti.

U DFB-u i DFL-u su očigledno odlučili na primjeru Borussije pokazati kako nema oprosta za bahato i neodgovorno ponašanje, a njemačka je javnost uvjerena kako su 'žuto-crni' mogli dobiti i puno strožu kaznu. Istina, ovih se 75.000 eura čini malo, no u ovom trenutku je to za gotovo sve klubove u Bundesligi, ali i diljem Europe i svijeta, ogroman novac s obzirom na to kolike su dugove nagomilali zbog pandemije koronavirusa!

  • +6
Sevilla - Borussia Dortmund, osmina finala Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Pravila jednako vrijede za sve, sportaši bi trebali biti primjer, ali očigledno je kako se ne pridržavaju epidemioloških mjera. Zato će sada klub, konkretno Borussija Dortmund 'masno' platiti. Nešto lakše će se od tog novca odvojiti kad se prisjete velike i važne pobjede koju su slavili u Ruhrskom derbiju protiv mrskog Schalkea, no u ovom je trenutku to velik novac. Sljedeći će put sigurno paziti...