recimo 'ne' nasilju!

Izbačena je s Olimpijskih igara nakon što je šakom udarila neposlušnog konja; bijes je iskalila na jadnoj životinji!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 07.08.2021 20:16
  • Objavljeno 07.08.2021 u 20:07
Bionic
Reading

Njemačka trenerica modernog petoboja Kim Raisner izbačena je s Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je šakom udarila konja po imenu Saint Boy, koji je otkazao poslušnost za vrijeme natjecanja

Petoboj se sastoji od pet posebnih disciplina - mačevanja, plivanja (300 metara), jahanja (staze 350-400 metara s 12 do 15 prepona), streljaštva (zračni pištolj, 10 metara) i trčanja (3000 metara kros), a Njemica Annika Schleu - inače jedna od kandidatkinja za medalju na ovim Olimpijskim igrama - doživjela je veliko razočaranje nakon nastupa u jahanju.

Naime, Schleu je bila vodeća nakon natjecanja u mačevanju i plivanju, da bi voljom ždrijeba za natjecanje u jahanju dobila konja pod imenom Saint Boy. Na njenu žalost, on se već ranije pokazao izuzetno neposlušnim, što se potvrdilo i u njezinom slučaju.

Jednostavno, neposlušni Saint Boy odbijao je naredbe i Schleu je ne kraju natjecanja u jahanju ostala bez bodova, a samim tim i bez šansi za medalju! Njemačka olimpijka se u jednom trenutku natjecanja rasplakala zbog neposlušnosti konja, ali uz sve napore, ništa nije mogla učiniti.

Natjecatelji i natjecateljice u modernom petoboju jašu konje s kojima se prije nisu susreli, a upoznavanje sa životinjom u kratkom vremenskom periodu jedan je od najizazovnijih dijelova natjecanja!

Problem? U trenucima kad je Saint Boy apsolutno upropastio nastup nesretne Annike Schleu, reagirala je i njezina trenerica Kim Raisner. Prvo je glasno pozivala Schleu da jače šiba konja, što se jasno čulo i u prijenosu, a zatim je i sama šakom udarila konja iznad stražnje noge, što je suprotno pravilima.

Raisner je zbog toga diskvalificirana i izbačena s natjecanja, a šef njemačkog olimpijskog izaslanstva Alfons Hoermann zatražio je hitnu promjenu pravila u modernom petoboju.