BEZ NOVOG STATUTA

BiH nogometu slijedi suspenzija Uefe i Fife

29.03.2011 u 15:18

Bionic
Reading

U utorak je održana sjednica Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj su delegati trebali promijeniti Statut svog saveza, no budući da to nisu uspjeli izglasati, od 1. travnja bit će suspendirani od Uefe i Fife

Prema Statutu NSBIH-a, na čelu saveza nalaze se predstavnici sva tri konstitutivna naroda u BiH, dok UEFA i FIFA inzistiraju da se na čelo postavi jedna osoba koja bi obnašala dužnost predsjednika, te su zaprijetili izbacivanjem svih bosanskohercegovačkih reprezentacija iz međunarodnih natjecanja ako se ne udovolji tom zahtjevu, a rok da to naprave istječe 1. travnja.

U utorak su se u sarajevskom hotelu Holiday Inn sastali delegati NS BiH te se nakon mučne rasprave, koja je skoro završila fizičkim obračunom, nisu uspjeli dogovoriti oko promjene Statuta jer je 22 delegata glasovalo za promjenu, 28 protiv i tri su bila suzdržana.

S obzirom na to da im je FIFA i UEFA odredila datum do 1. travnja da promijene Statut, sasvim je jasno da BiH nogometu slijedi suspenzija. Konkretno, klubovi neće moći igrati u europskim natjecanjima, kao ni reprezentacija.