problem s ozljedom

Bez njegovog gola protiv Rusije možda ne bi bilo ni svjetskog srebra, a sada je zadao nove glavobolje izborniku Daliću

01.11.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak širi popis igrača koji konkuriraju za odlazak na svjetsko prvenstvo, koje kroz 20-tak dana počinje u Katru. Na popisu je trebalo biti 35 imena, ali zbog ozljede već je otpao Lovre Kalinić. Nažalost, to nije jedina loša vijest po izbornika Dalića

Stoper atenskog AEK-a, 33-godišnji Domagoj Vida u nedjeljnoj je utakmici i pobjedi 2:0 svoje momčadi u derbiju protiv PAOK-a morao izaći u 89. minuti.

No, nije bila to tzv. taktička zamjena, već je ovaj hrvatski igrač osjetio probleme u nozi.

Radi se o kontuziji aduktora lijeve noge te klupski liječnici predviđaju da bi oporavak mogao trajati od deset do 15 dana.

Drugim riječima, vrlo je upitno hoće li Dalić riskirati te ga voditi na SP u Katar.

Iako ni to nije nemoguće, jer Vidina je 'povijest' u reprezentativnom dresu bogata i dugačka. A da Vida svim silama biti spreman za početak, potvrđuje činjenica da je odmah započeo s terapijama.

Do sad je odigrao 99 utakmica, a prije četiri godine u Sočiju je zabio možda i ključni pogodak na putu do svjetskog srebra.

Bio je to gol za vodstvo 2:1 u četvrtfinalu protiv Rusije. Istina, domaćini su tada izjednačili, ali onda je Hrvatska nakon raspucavanja s bijele točke otišla u moskovsko polufinale. A da nije bilo Vidinog gola...

Konačni popis igrača koji putuju na Svjetsko prvenstvo izbornik Dalić objavit će u srijedu, 9. studenog.