JE LI TOLIKO STRPLJIV?

Bez milosti: Legendi 211 utakmica suspenzije i zvižduci

06.08.2013 u 08:38

Bionic
Reading

Rekordnom je suspenzijom kažnjen 38-godišnji Alex Rodriguez, jedan od najvećih udarača u povijesti MLB lige i najplaćeniji bejzbolaš današnjice, zbog korištenja dopinga

To znači da popularni A-Rod neće moći igrati do kraja iduće godine, zbirno 211 utakmica. Naravno, sve to pod uvjetom da odluka MLB organizacije ostane pravomoćna, odnosno pod uvjetom da je Rodriguez ne sruši žalbom koju ju uložio. Kako se čini, mala je vjerojatnost da će se to dogoditi, premda mu doping formalno nije niti dokazan. Moći će svejedno igrati dok prizivni proces ne bude završen.

Rodriguez je sa 647 optrčavanja ne petom mjestu vječne ljestvice najboljih udarača MLB lige. Suspenzija će mu značajno otežati pokušaj napada na prvo mjesto koje sa 762 izbacivanja drži Barry Bonds.


Rodriguez je usred desetogodišnjega ugovornog odnosa s New York Yankeesima, koji je 2007. potpisao za naknadu od 275 milijuna dolara. Osvajaču World Seriesa iz 2009. godine ovo nije prvi dopinški slučaj, premda dosad nije kažnjavan. Prije četiri godine je priznao da se između 2001. i 2003. godine dopingirao anaboličkim steroidima.

Zbog recidivizma je sada i dobio golemu kaznu. Osim njega, MLB je suspendirao još 12-oricu bejzbolaša, od kojih su trojica nastupali na All-Star utakmicama. Kako je to njima prvi prekršaj, pauzirat će 50 utakmica, odnosno oko osam tjedana.

Zvižduci Rodriguezu s tribina