ČERVAROV POPIS

Bez Balića i Metličića na Slovake i Grke

11.03.2009 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon siječanjskog SP-a, kojemu je domaćin bila Hrvatska i na kojemu su naši igrači osvojili srebrnu medalju, prvi se put okuplja rukometna reprezentacija. No, ni približno u istom sastavu

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom dva su kvalifikacijska ogleda za EP 2010. godine, protiv Slovačke 18. ožujka i Grčke 21. ožujka. Izbornik Červar objavio je prvo širi, a sada i konačni popis igrača na koje računa za ta dva ogleda. Zanimljivo, na njemu nema ni Balića ni Metličića, ali ni Anušića, Džombe, Šprema, Špoljarića, Horvata te Hrvatina.

Kako se čini, za Balića je izbivanje iz reprezentacije tražio njegov klub CO Zagreb, koji čekaju četvrtfinalni ogledi u Ligi prvaka s Kielom. Također, i izostanak Pere Metličića, koji je nakon SP-a rekao da razmišlja o povlačenju iz reprezentacije, donekle je opravdan, ali na pitanje zašto nema igrača poput Šprema, Špoljarića, Horvata i Anušića, odgovor zna samo izbornik Červar.

Na popisu su:

vratari: Mirko Alilović, Venio Losert i Mate Šunjić; lijeva krila: Ljubo Vukić i Ivan Ninčević; desna krila: Ivan Čupić i Vedran Zrnić; pivot: Igor Vori; vanjski igrači: Blaženko Lacković, Domagoj Duvnjak, Tonći Valčić, Josip Valčić, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Damir Bičanić i Denis Buntić.