SUĐENJE I ZNAKOVIT SMIJEŠAK

Beusan i Tudor nisu se složili oko spornog jedanaesterca, ali...

14.05.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Nakon što je torinski Juventus u polufinalu Lige prvaka s ukupnih 3:2 izbacio veliki Real Madrid te se tako plasirao u završnicu u Berlinu 6. lipnja, zanimljivo je bilo poslušati i komentar bivšeg reprezentativca i donedavnog trenera Hajduka Igora Tudora, a on je, nakon pogledane ponovljene snimke penala za vodstvo Reala, kazao: Ovo nije bio jedanaesterac!

studiju HRT-a jeTudor, koji je od 1998. do 2007. ponosno nosio dres Juventusa, kratko kazao:

'Čestitam Juventusu, ali žao mi je Reala prvenstveno zbog Luke (Modrića). Juventus je zasluženo u finalu iako je Real ipak imao više šansi u ovoj utakmici. Juventus je bio bolji kolektiv, timski je jači. Real ima jake individualne kvalitete, a igrači Juvea nadigrali su pojedinca. Mogao je Juve pobijediti, ali to bi bilo nerealno', kazao je 37-godišnji Tudor te je do detalja, iz trenerskog kuta, analizirao igru Juventusa.

Nahvalio je usput Moratu, za kojeg je kazao kako je 'došao na mala vrata, a danas ga po stilu igre podsjeća na Van Bastena', a uz legendarnog Matea Beusana komentirao je i suđenje.

Osim uobičajene Beusanove ekspertize – u kojoj je suđenje nazvao korektnim – posebna priča bio je sporni jedanaesterac Chiellinija na Jamesu nakon kojeg je Ronaldo zabio za 1:0.

Chiellini je udario Jamesa po koljenu, kontakt je postojao i iz sučevog kuta to je ispravno dosuđen jedanaesterac', kazao je Beusan.

Međutim nakon ponovljene snimke Tudor se nije složio: 'Čini mi se da je James imao namjeru, tj. da je želio pasti. Ovo nije bio jedanaesterac!'


Uz smiješak na licu, nazvali su to 'sukobom mišljenja', nakon čega su se složili kako hrvatski suci sve bolje kotiraju u svijetu. Tako je Beusan, dok je odgovarao na pitanje tko bi mogao suditi finale Lige prvaka, nahvalio hrvatske suce.

'Iz Fife je stigla molba da naša trojka Bebek, Petrović i Grgić ide u Saudijsku Arabiju suditi derbi koji odlučuje o prvaku', kazao je Beusan, usput dodavši kako će hrvatski suci suditi prijateljske utakmice Francuska-Belgija i Španjolska-Kostarika.

'Kvaliteta naših sudaca nikad nije bila upitna. Nikad nije bio problem u njima', sa smiješkom je za kraj znakovito poručio Tudor.

Je li između redaka želio reći nešto drugo ili zaista tako misli, ostala je enigma. Međutim njegov osmijeh na licu vjerojatno je sugerirao da to baš i nije tako. Istina je ipak u očima promatrača…