spektakl za pamćenje

Benzema iznenadio priznanjem o potpisu za Saudijce, a kovčeg je sve ostavio u čudu

09.06.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Karim Benzema, bivši napadač Reala, predstavljen je na spektakularan način kao novi igrač Al Ittihada iz Saudijske Arabije

Kao što je poznato 35-godišnji Karim Benzema, vlasnik Zlatne lopte, u svom novom klubu zarađivat će čak 200 milijuna eura godišnje, a potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja za još jednu.

Zanimljivo je kako je Al Ittihad tek treći klub u karijeri francuskog napada koji je nakon Lyona, gdje je počeo karijeru, igrao za Real Madrid od 2009. do 2023. godine.

Iza sebe je ostavio dubok trag u Realu iz kojeg je otišao kao drugi strijelac u povijesti kluba. Ispred njega je ostao samo Cristiano Ronaldo….

No, zanimljivo je kako Karim Benzema, Francuz alžirskog podrijetla, ponavlja kako novac nije glavni razlog zbog kojeg je otišao u Saudijsku Arabiju.

Na službenom predstavljanju Benzemu je stadionu King Abdullah Sports City dočekalo više od 60 tisuća navijača, a najspektakularniji dio bio je kad je predsjednik kluba iz kovčega – koji je mnoge ostavio u čudu - izvukao Zlatnu loptu koju je Francuz osvojio 2022. godine. Taj detalj u prvi tren je mnoge zbunio, ali ispalo je atraktivno.

'Ja sam musliman, Saudijska Arabija je muslimanska zemlje i zato želim tu živjeti. Lijepo je biti u muslimanskoj zemlji gdje već osjećam da me ljudi vole. To će omogućiti da započnem novi život', kazao je Benzema dodavši kako mu je sad najveća želja naučiti govoriti arapski jezik.

'To mi je jako važno. Sveta kuća Mecca je blizu Džede i to je meni kao vjerniku važno. Ja sam na svom mjestu. Kada sam pričao s obitelji, svi su bili sretni, zaključili samo da je naše mjesto u Saudijskoj Arabiji', dodao je Benzema.