PRIJATELJSKE UTAKMICE

Belgija, Škotska i Wales zaokružili pobjedničku večer A skupine

06.02.2013 u 22:37

Bionic
Reading

Nakon što su u popodnevnim terminima pobjede upisali Hrvatska, Srbija i Makedonija, navečer su se s istim uspjehom mogle pohvaliti i preostale tri reprezentacije iz A kvalifikacijske skupine, a to su Belgija, Škotska i Wales

Svi suparnici nogometne reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2014. godine održati u Brazilu, slavili su u prijateljskim utakmicama.

Belgija, vodeća reprezentacija skupine s identičnim brojem bodova kao i Hrvatska (10), je slavila u Bruggeu 2:1 protiv Slovačke i to pogotkom u prvoj minuti sudačkog dodatka. Eden Hazard doveo je Belgiju u vodstvo u 10. minuti s bijele točke, a za Slovačku je u 88. izjednačio Richard Lašik. Pobjedu 'crvenim vragovima' donio je Dries Mertens u spomenutoj sudačkoj nadoknadi.

Wales je u Swanseaju slavio protiv Austrije identičnim rezultatom, a junak otočke reprezentacije bio je prema očekivanju Gareth Bale. Najprije je u 21. zabio za vodstvo 1:0, a potom je u 52. asistirao Samu Vokesu za 2:0. Konačan rezultat postavio je Marc Janko u 75. minuti utakmice.

Škotska je u Aberdeenu s minimalnih 1:0 bila bolja od Estonije, a jedini pogodak na susretu gledatelji su mogli vidjeti u 39. minuti prvog dijela, kada je Charlie Mulgrew zabio na asistenciju imenjaka Adama.

Hrvatska nakon višemjesečne stanke prvu utakmicu nastavka kvalifikacija igra 22. ožujka na Maksimiru protiv Srbije, a četiri dana nakon toga gostuje kod Walesa.

Prijateljske

Belgija - Slovačka 2:1 (Hazard 10-11m, Mertens 90+1 / Lašik 88)
Wales - Austrija 2:1 (Bale 21, Vokes 52 / Janko 75)
Škotska - Estonija 1:0 (Mulgrew 39)