ULAZNICE RIVALIMA

BBB-i zbog masovnih privođenja ne dolaze na derbi!

04.12.2013 u 14:32

  • +8

Navijači na utakmici GNK Dinamo - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Samo četiri sata uoči prve polufinalne utakmice između Dinama i Hajduka na Maksimiru Bad Blue Boysi su počeli obavještavati svoje članstvo kako grupa neće organizirano prisustvovati na večerašnjoj utakmici

U nedjelju je Maksimir svjedočio prvom 'bratskom derbiju' u povijesti, situaciji na kojoj Torcida i BBB-i navijaju jedni uz druge, i mnogi navijači s nestrpljenjem su čekali reprizu u kupu. Ipak, čini se kako do nje uopće neće doći.

'Zbog neviđene represije, privađanja i namještanja optužnica većini privedenih danas se bojkotira kup tekma s Hajdukom. Tko je kupio kartu neka ju proslijedi Torci,' stoji u poruci kojom BBB-i otkazuju svoju prisutnost na derbiju.

Tportal neslužbeno doznaje da je policija jutros počela akciju masovnih uhićenja članova uže jezgre Bad Blue Boysa, što je dovelo do reakcije ostatka grupe i odluke da se ne ide na derbi. Uskoro je došlo i priopćenje u kojemu navijači zagrebačkog kluba poručuju:

Podsjetnik na nedjelju i sasvim drugačiji navijački derbi


BBB neće doći organizirano na današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je isprovocirala sama policija nakon nedjeljne utakmice, očito isfrustrirani jer su na derbiju ismijani od strane navijača obje grupe skupa sa njihovim šefovima i tzv. 'vaučerizacijom'. Nema smisla da sada itko od naših prijatelja na sebe preuzima teret bilo kakve organizacije grupe i tako riskira privođenje na osnovi toga jer je od strane policije označen kao 'vođa', jer cilj ovih privođenja i je stvaranje anarhije i kaosa među navijačima.

Očito da je potpuno legalno i društveno prihvatljivo štititi kriminalce koji drmaju ovom zemljom na način da se na najpodlije načine unište životi navijača. Sve naše pripadnike i sve druge navijače Dinama pozivamo da svojim odsustvom sa današnje utakmice podrže našu borbu i naše nepravedno zatvorene prijatelje, ali i da se oduzme bilo kakav razlog za nova privođenja onima koji sudjeluju u ovim prljavim poslovima. Također će se i dalje skupljati prilozi za obranu privedenih ljudi u Ilici 37 do daljnjega.

Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze sa trenutnom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati 'ekskluzivu' na iživljavanje i policijsku brutalnost kojoj su potpuno odriješene ruke i lišena je svake odgovornosti za zloupotrebu.

Varaju se nalogodavci ovog dobro smišljenog i organiziranog progona da ćemo ovoga puta prijeći preko toga i dozvoliti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima.

SJEVER UZ ODSUTNE – SLOBODA NAVIJAČIMA
BAD BLUE BOYS