PRAZAN SJEVER?

BBB-i bojkotiraju proslavu 13. svibnja

10.05.2010 u 21:06

Bionic
Reading

Do kraja psihotičnog Dinamovog proljeća ostao je još domaći ogled s Karlovcem u četvrtak. Trebala je to biti navijačka fešta, ali čini se da će se i taj događaj uklopiti u polusezonu za zaborav

U četvrtak, upravo kada će se odigrati posljednje kolo T-Com Prve HNL, napunit će se 20 godina od navijačkih nereda uoči nikad odigranog jugoslavenskog derbija protiv Crvene zvezde. Domaći navijači planirali su veliku proslavu 'svog blagdana', animirali članove, napravili veliku koreografiju i organizirali popratne humanitarne sadržaje, ali sve je u ponedjeljak otkazano.

'Nije bila laka odluka, ali odlučili smo bojkotirati naš sveti dan. Položit ćemo vijence na spomenik ispod zapada i to će biti sve. Nećemo organizirati nikakve alternativne proslave jer nam je gospođa potpredsjednica Vlade na HTV-u poručila da više ne računamo na zaštitu ljudskih prava', prenio je odluku svih frakcija BBB-a predsjednik Kluba navijača Tomislav Glušić.

Koreografija će ostati neiskorištena, a novac koji je naknadno prikupljen uložit će se u izradu majica, čime će se financirati pomoć obitelji teško ozlijeđenog navijača, te za pravnu bitku koju očekuju. Glušić je istaknuo i da je ovo prilika svima koji na stadion ne dolaze zbog huliganizma.

'Sada će svi dobiti priliku uživati u pravoj sportskoj priredbi. Huligana neće biti i očekujem da će stadion biti pun. Svoju odluku smo prenijeli i policiji kojoj narod vjeruje, pa je možda bolje da im oni prenesu radosnu vijest', sarkastičan je bio istaknuti navijač.

Naglasio je i da 20 godina nakon događaja protiv Zvezde policija manje poštuje ljudska prva od tadašnje milicije.

Dvoboj protiv Karlovca, kao i svi ostali u posljednjem kolu, igra se u četvrtak u 17 sati, a ulaz na maksimirski stadion je besplatan.