SUDAR DIVOVA

Bayern sredio Barcu, Mandžukić zabio

24.07.2013 u 20:54

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici između Bayerna i Barcelone na Allianz Areni, slavili su Bavarci 2:0, a pogotke za pobjedničku momčad postigli su Philipp Lahm i Mario Mandžukić

U pitanju je bila repriza prošlogodišnjeg polufinala Lige prvaka. Tada je Bayern, budući prvak, svladao katalonsku momčad s ukupnih 7:0. Ovaj put je Barcelona prošla s daleko blažim porazom makar je igrala bez Xavija, Inieste, Busquetsa i još nekih igrača prve momčadi, a u drugom je dijelu današnji trener Roura promijenio apsolutno cijelu momčad i priliku dao mladim nadama kluba.

Prvo je mrežu Katalonaca zatresao Philipp Lahm


Inače, u drugom je dijelu u igru ušao i Mandžukić, koji je u 87. minuti lijepo dočekao prizemno ubačenu loptu Contenta i iz neposredne blizine postavio konačnih 2:0 u ovom prijateljskom ogledu koji se vodio kao susret Hoeneß Cupa.

Nešto ranije, tijekom drugog dijela, imao je Mandžukić također lijepu priliku, ali se tada nije upisao u strijelce.


U prvom poluvremenu, kada se igralo daleko ozbiljnije i kada su obje momčadi imale dosta prilika za pogodak, strijelac je za Bayern bio Philipp Lahm, koji je glavom u mrežu, u 14. minuti, proslijedio asistenciju Riberyja.

Lionel Messi je igrao tijekom prvih 45 minuta, a novi Barcelonin trener Gerardo Martino je pratio ogled s tribina.

Barcelonu je dokrajčio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić