DVOBOJ NA ALLIANZ ARENI

Bayern rutinski prošao u Kupu, a predsjedniku petoligaša ispunila se želja, jer su pokazali da su bolji od Barcelone

Bionic
Reading

U prvom kolu Njemačkog nogometnog kupa Bayern je na Allianz Areni svladao Düren Merzenich 3:0 te se plasirao u sljedeću rundu

U Kupu su iznenađenja uvijek moguća, ali aktualni njemački prvak i branitelj naslova u ovom natjecanju nije dozvolio da mu niželigaš zagorča početak sezone.

Bavarski ponos rutinski je stigao do drugog kola u utakmici u kojoj je Bayern dominirao te je bilo samo pitanje s koliko će pogodaka slaviti.

  • +5
Dueren - Bayern, 1. kolo Njemačkog kupa, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Golove za pobjedu zabili su Choupo-Moting (24, 75) i Müller (36-11m).

U redovima Dürena hrvatski napadač Marc-Frank Brašnić igrao je do 70. minute, a on je uputio i prvi udarac na utakmici, ali nije bio precizan.

Bavarci su igrali bez većine standardnih igrača, trener Flick je odmarao Lewandowskog, Neuera, Kimmicha, Goretzku, Gnabrya, Sanéa, Pavarda, Hernandeza, Tolissoa i Comana, a po prvi puta su zaigrala i pojačanja poput Bouna Sarra, Marc Rocha i Douglasa Coste.

Petoligaš Düren iz pokrajine Westfalije se, nakon vijesti da se utakmice Kupa igraju bez gledatelja, odrekao domaćinstva, pa se dvoboj igrao na praznoj Allianz Areni.

Predsjednik te amaterske momčadi Wolfgang Spelthahn kazao je prije utakmice da će ako njegova momčad primi manje od osam golova, dokazati da je Düren bolji od Barcelone, a ta želja mu se ispunila.