prometno u münchenu

Bayern preslaguje momčad; Salihamidžić dovodi igrača iz redova velikog suparnika, ali i jednu od zvijezda engleske Premier lige?

10.05.2022 u 06:38

Bionic
Reading

Nogometaši minhenskog Bayerna još u pretprošlom su kolu potvrdili osvajanje naslova prvaka, ali dominacija u Bundesligi već dugo nije sporna. No, Bavarcima je ispadanje u četvrfinalu Lige prvaka od Villarreala očito teško palo, pa se naveliko spominje dovođenje igrača koji bi trebali odmah biti pojačanja. Za tu je (sportsku) politiku zadužen Hasan Salihamidžić

Bayern je prije dvije sezone osvojio naslov Lige prvaka. Ove je pak stigao tek do četvrtfinala i zapeo na Villarrealu. Sve je to očito zabrinulo čelnike minhenskog kluba, pa se sportski direktor Hasan Salihamidžić bacio u traženje igrača.

Prema pisanju uglednog BBC-ja, 'Braco', kako je Salihamidžićev nadimak u Njemačkoj, tijekom vikenda se sastao s menadžerom senegalskog reprezentativca Sadia Manea.

Naime, pregovori o produženju ugovora između Liverpoola i Manea postali su teški, a to u minhenskom klubu žele iskoristiti i u ljetnom prijelaznom roku otkupiti senegalskog reprezentativca.

Maneu ugovor s Redsima završava u ljeto 2023. godine, ali poput Egipćanina Mohameda Salaha teško nalazi zajednički jezik s čelnicima Redsa.

Kada su Salihamidžića upitali o Maneu, on je rekao da klub ima 'kreativne ideje za ljeto', čime je nagovijestio pojačanja.

Od transfera iz Southamptona u Liverpool Mane je igrao u 264 utakmice te zabio 117 golova. Mane je do sada ove sezone postigao 20 golova u svim natjecanjima. Njegov posljednji gol dogodio se u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka nad Villarrealom, što je pomoglo Liverpoolu da se plasira u finale koje se igra 28. svibnja u Parizu.

Drugi igrač za kojeg se piše kako seli u München je Austrijanac Konrad Laimer, trenutno igrač RB Leipziga.

Njemački mediji uvjeravaju kako je taj transfer već gotova stvar i da će Bavarce koštati 20 milijuna eura.

Laimera ugovor s Leipzigom veže do 2023. godine, baš kao i Manea s Liverpoolom, i jedan je od najboljih pojedinaca ovog bundesligaša. Igrač je sredine terena, dok je za austrijsku reprezentaciju odigrao 20 utakmica.

Ove sezone Laimer je odigrao 40 utakmica u svim natjecanjima, zabio je pet golova i dodao šest asistencija.