hoeness tvrdi da klub neće štedjeti

Bayern pred najvećim ulaganjima u povijesti kluba; a gdje je tu Niko Kovač?

20.03.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Njemački nogometni velikan, minhenski Bayern, sprema rekonstrukciju momčadi. Iako je u konkurenciji za dva njemačka trofeja (prvenstvno, Kup), dojam kojeg je ostavio ove sezone, posebice u Ligi prvaka - očito ne zadovoljava apetite čelnika kluba, samim time ni navijača

Minhenski Bayern, na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, dostigao je prednost dortmundske Borussije i ostao je u konkurenciji za naslov njemačkog prvaka. Također, Bavarci se bore i za trofej pobjednika njemačkog Kupa, pa bi ova sezona ipak mogla biti 'spašena'.

No, da im se ovakvi stresovi ne bi više događali, čelnici Bayerna odlučili su u sljedećem prijelaznom roku na najveća ulaganja u povijesti kluba.

  • +5
Bayern - Liverpool (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: Pixsell / Autor: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Prema riječima predsjednika kluba Uljia Hoenessa, Bayern će novac trošiti na mlade nogometaše, a popis igrača već je donekle poznat.

'Želimo pomladiti našu ekipu i imat ćemo najveća ulaganja u povijesti kluba', najavio je Uli Hoeness, prvi čovjek bavarskog velikana.

To znači da će iznos za pojačanja biti puno veći od dosadašnjeg rekorda, odnosno 116 milijuna eura, koliko su potrošili u sezoni 2017/2018 na sedmoricu novih igrača.

Toliko će ih sada koštati samo dvojica, Francuzi Lucas Hernandez i Benjamin Pavard. Za taj dvojac izdvojit će ukupno 115 miliona eura, a govori se o kupovini i nekoliko nogometaša u napadačkom dijelu momčadi.

Navodno je Bayern već dogovorio transfer Lilleovog Nicolasa Pepea za 80 milijuna eura, a ne odustaju ni od Calluma Hudsona-Odoija iz Chelseaja za kojeg nude 30 milijuna eura.

'Novac upravlja nogometom, ali najveću ulogu u osvajanju trofeja ima osobnost igrača koji su na terenu', dodao Hoeness.

Nas pak zanima najviše, hoće li to, novom momčadi i dalje 'kormilariti' Niko Kovač, ili se i na njegovo mjesto namjerava dovesti novi čovjek.